U večerašnjoj emisiji popularnog kviza “Tko želi biti milijunaš?”, koji se prikazuje na HTV-u, natjecatelj iz prošlotjednoga izdanja, 18-godišnji Splićanin Stipan Šarić otvorio je 9. pitanje za 16.000 kuna. Iskoristio je džokera “zovi”, svoga oca, upitavši ga nalazi li se prva država po abecednom redu u Europi, Africi, Aziji ili Južnoj Americi.

Džoker nije bio siguran, odnosno nije ponudio odgovor te je učenik V. gimnazije odustao i kući ponio 8.000 kuna. Odluka natjecatelja ispostavila se mudrom jer je naposljetku izjavio da bi se odlučio za Afriku, no kako je riječ o državi Afganistan, Azija je odgovor kojim bi se zadržao u stolcu nasuprot Tarikova.

Sljedeći “najbrži prst” imala je Marijana Bišćan, rodom Splićanka s 15-godišnjim “stažem” u Tugarama. Na osmom književnom pitanju našla se na sto muka iskoristivši čak dva džokera. Nije znala tko je kome napisao pjesmu u kojoj se spominju “nevinije ruke”, “pohlepni razbojnici” i “ubogi medvjedi”. Ponuđeni odgovori bili su muškarac muškarcu, žena muškarcu, muškarac ženi te žena ženi.

– Neće ići, Marijana. Ne mogu ti pomoći, rekao je džoker “zovi” čuvši pitanje. Potom je zamolila pomoć publike koja je 55 posto glasova dala odgovoru – žena ženi. Natjecateljica je bez dvoumljenja poklonila povjerenje “najdražem Tarikovu džokeru” te osvojila 8.000 kuna.

No već na sljedećem pitanju za 16.000 kuna ostala je i bez zadnjega džokera, onoga “pola-pola”. Tražila se građevina koju je Faust Vrančić nazivao ukrasom svoje domovine. Od ponuđenih – Eufrazijeve bazilike, šibenske katedrale, kaštela Kamerlenga i Dioklecijanove palače, džokerom je bio sužen izbor na prve dvije pa se potom Marijana odlučila za šibensku katedralu. Time je osigurala otvaranje pitanja za prelazak drugoga praga i mogućnost osvajanja dvostruko višeg iznosa.

Što je dopušteno ako je na etiketi za njegu rublja jednakostraničan trokut? Izbjeljivanje klorom, kemijsko čišćenje, strojno sušenje ili pak glačanje? Iako nije znala odgovor, kockat će se, hrabro je istaknula. No zbog strojnog sušenja, njezina konačnog, ali netočnog odgovora, kviz je napustila s osvojenih 1000 kuna prepustivši mjesto posljednjem natjecatelju ovotjednoga “Milijunaša” Perici Orozu iz Vidovaca, predgrađa Požege.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime