Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na Općinskom građanskom sudu na obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Nakon toga je odgovarao na pitanja novinara. Naravno, glavna tema je bio slučaj Janaf i nova saznanja koja su se pojavila u medijima a u kojima se spominje i suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Jakov Kitarović.

“Ovdje se skriva nešto puno ozbiljnije i opakije”, kazao je na početku Milanović.

“Ako predsjednik ne bude komentirao istrage, onda neće nitko. Sudac govori svojim presudama, koliko god one bile polupismene. Neki od tih ljudi rade što god im padne napamet. Tim ljudima treba zabraniti da govore, da bilo što komentiraju. Oni koji su mislili da će me ušutkat, sad su izvan sebe”, istaknuo je.

Dodao je da je bio premijer i da sve zna, prenosi RTL.

“I zato u tom svijetu za mene nema tajni. SOA nije znala za istragu. To je posao koji su radili DORH, odnosno USKOK i kriminalistička policija. To sve znaju ministar unutarnjih poslova i predsjednik Vlade. I zato mene pitati kakva je moja priroda odnosa s Kovačevićem, a ne pitati što se događalo 11. studenog 2019.”, kaže Milanović i potom se žestoko osvrnuo na rad Državnog odvjetništva.

“DORH na jedan kriminalan način, nakon što završi prva faza istrage, daje informacije medijima. To tako dalje ne može. To treba urediti”, poručio je i dodao:

“Kada sam saznao koliko to sve traje… Kada se vidjelo da nosi novac i nosi ga, onda prekinete istragu i zna se što se radi. Oni to nisu. Tako ispada ili da idete na nešto veće, premijera naprimjer, a nisu. Ili se štiti nekoga”, kazao je.O prirodi svog odnosa s Draganom Kovačevićem, kaže:

“Nikakva poslovna suradnja. Novac? Žene? Ništa. Dosadno! Ovo što sada vidim me uznemirava. Pitajte članove Vlada, sve koliko su proveli vremena u tom prostoru. Pitajte ih. O pitanjima socijalnog miljea i druženjima, znam puno. Nisam bio tamo s bivšim ministrom. Ove godine nisam bio tamo s Draganom Kovačevićem. Znam tko se tamo ponaša kao dio inventara. Ali to nije loše”, kazao je.

O činjenici da je i Jakov Kitarović bio na druženju u “Klubu” 11. studenog prošle godine, Milanović kaže:

“Ne vidim problema u Jakovu Kitaroviću. On s tim nema veze,. Vraćam se na one koji su vodili istragu. Zašto nisu prekinuli istragu i uhitili osumnjičene”, pita se Milanović i dodaje:

“Od čega štititi predsjednika? Ravnatelj SOA-e nije znao o ovome. Jedino su me mogli obavijestiti ministar unutarnjih poslova i premijer. Je li ministar obavijestio premijera, je li ga obavijestio zašto je istraga trajala još deset mjeseci? Je li ga trebalo imenovati na još jedan mandat pa ga se tražilo da da mandat na raspolaganje. Imaš, prati, hapsi. U protivnom dokazi propadnu. Kako ćete sada sigurno dokazati da su ta dva milijuna kuna promijenila vlasnika. Tužitelj se svjesno odrekao dokaza jer se prepao”, kaže.

Na pitanje smatra li da se od uhićenja odustalo jer je tamo bio i Jakov Kitarović, a sve se događalo u vrijeme kampanje za predsjedničke izbore, Milanović je rekao:

“Tamo je adresa gdje ćete pitati. To je Vlada i to je ministar unutarnjih poslova. On je morao zaštiti hrvatskog premijera. Pustite predsjednika. Predsjednik ne može smijeniti direktora JANAF-a. Je li upozorio premijera”, pita se Zoran Milanović.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime