Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas na 1. sjednici Vijeća predsjednika RH za energetsku tranziciju. Nakon sjednice komentirao je svoj put u Albaniju zbog čega se njegov Ured već očitovao Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa, te će se, kako smo danas objavili morati i dodatno očitovati, piše N1.

Kazao je da je javnost znala za njegov put u Albaniju, ali da je put omaškom tituliran kao privatni.

“Veleposlanstvo zna da sam bio tamo… Išao sam u službeni posjet, koji smo greškom deklarirali kao privatni. Jedino je privatno kada idem na skijanje, ali i tada je o tome obavjšeteno veleposlanstvo, ja se privatno ne mogu ni kretati. Moj odlazak u Albaniju nije jedino mjesto na koje sam pozvan ovo ljeto i nije zadnji put na tom brodu, to je državni posao i moja dužnost. Ispričavam se na omašci”, kazao je predsjednik.

“U ovom Uredu ne izadje se putni nalog, ja ne uzimam devizne dnevnice, jedini motiv za putni nalog predsjednika je da uzmeš dnevnicu”, rekao je.

“Ne želim prkositi Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa. Dokumentaciju imaju u MORH-u. Nisam ništa skrivao, a greškom sam naveo da je privatno”, kazao je i još jednom naglasio da je put bio službenog karaktera, piše N1.

Rekao je da će o putu u Albaniju pričati i s premijerom. “Naravno da Vlada ne može konkretno znati o čemu sam konkretno razgovarao, kao što ni ja ne znam… Nije nužno da znamo sve, nego da se koordiniramo i da gledamo zajedničke pravce, metode ne moraju biti iste”.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime