Hrvatski predsjednik Zoran Milanović susreo se predsjednikom Njemačke Frank-Walterom Steinmeierom u berlinskoj palači Bellevue. Znakovito je to što je to prvi doček nekog stranog državnika uz vojne počasti od početka pandemije, no neke druge stvari su nam također zapele za oko. Nakon što je Steinmeier pozdravio Milanovića sa “Zorane, bok, drago mi te vidjeti, dobar dan i dobro došao”, predsjednici se ipak nisu rukovali.

No, ipak, Milanović nije baš sve preporuke uspio ispoštovati. Kada su stali na crveni tepih, Milanović je stao ipak malo preblizu Steinmeieru, koji mu je morao reći da se odmakne. Pokazao mu je prstom na rub crvenog tepiha, Milanović je pogledao u pod, malo razmišljao i onda napravio korak udesno, piše Telegram.

Inače, premijer Plenković je u četvrtak sa sjednice Vlade poručio građanima da bi trebali slušati ministra zdravstva Vilija Beroša i epidemiologe, te da bi trebali izbjegavati rukovanja, uz vođenje računa o higijeni, distanci i dezinfekciji.

– Vodimo računa o odgovornosti i tri točke – higijena, distanca, dezinfekcija. Nemojte se rukovati. Ja sam se neki dan rukovao jer mi je već dosadilo odbijati rukovanje predsjedniku Republike, ali nemojte se rukovati. Slušajte ministra Beroša i naše epidemiologe – rekao je tada premijer.

 

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime