Milanović: “Iako mala, Hrvatska mora biti zemlja velikih klimatskih ambicija”

"Klimatsku krizu smatram testom vjerodostojnosti, čovječnosti i solidarnosti koji moramo položiti jer budućnost svih je i zelena - inače je nećemo imati"


Iako mala, Hrvatska mora biti zemlja velikih klimatskih ambicija, poručio je predsjednik Zoran Milanović na svom profilu na Facebooku povodom pete obljetnice potpisivanja Pariškog sporazuma.


“Peta je obljetnica potpisivanja Pariškog sporazuma, ključnog i krovnog međunarodnog sporazuma za ograničavanje globalnog zatopljenja i obuzdavanja klimatskih promjena. Klimatska kriza i dalje je naš najveći izazov, a poduzimanje hitnih i ambicioznih mjera jedini je jamac očuvanja zdravlja, napretka i blagostanja. Iako mala, Hrvatska mora biti zemlja velikih klimatskih ambicija uz uvjerenje kako očuvanje klime i gospodarski rast idu zajedno.

Na energetsku tranziciju gledajmo kao na jedan od ključnih načina postizanja klimatske neutralnosti. Bez obzira na izazove, treba hrabro krenuti tim putem. U godinama koje dolaze Hrvatsku pretvorimo u predvodnicu energetske tranzicije u jugoistočnoj Europi.

Klimatsku krizu smatram testom vjerodostojnosti, čovječnosti i solidarnosti koji moramo položiti jer budućnost svih je i zelena – inače je nećemo imati”, poručio je Milanović.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime