MILANOVIĆ HOS-ovcima: “Ne radite to više, to je nacistički pozdrav”

Uputio im je poruke


Predsjednik Zoran Milanović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković te Boris Milošević i ministrica Nina Obuljen Koržinek kao izaslanici premijera položili su zajednički vijenac kod skulpture Mojsije’ na židovskome groblju na Mirogoju, povodom Dana sjećanja na žrtve Holokausta, javlja N1.


Nakon polaganja vijenca, govoreći novinarima o nedavnom incidentu kad je napustio obilježavanje akcije Maslenica zbog natpisa ZDS na odorama HOS-ovaca predsjednik Milanović uputio “molbu ljudima iz HOS-a da to više ne rade. Taj pozdrav je nacistički pozdrav i prlja sve ono što su oni radili. Ali to je molba, ja to ne mogu fizički spriječiti”, kazao je.

“Obrazovanje, ponavljanje, edukacija, ne indokrtinacija i ne agitprop. U Njemačkoj je to trajalo 25 godine, prije nego se sistemski prve generacije dječaka i djevojčica krenulo obrazovati. Te stvari ne idu preko noći. Rat u Hrvatskoj je ostavio ozbiljne traume. I ekonomske, ali i one emocionalne. Ovi izgovori da je to zapisano negdje… Greška. Greška se ispravlja. Dogodilo se. Makni to, izbriši to. To je upravo ono što čini razliku između ozbiljne države i neozbiljne države”, rekao je.

O pozdravu “Za dom spremni” kaže kako je o tome govorio vrlo jasno.

“I ne bih više o tome. To neka sada preuzmu oni koji to mogu promijeniti. Držao bih se koliko je više moguće njemačkog modela. Ne može se doslovno prepisati, ali to je moguće u najvećoj mjeri oponašati”, kazao je Milanović.

Kaže kako o tome s nikim neće razgovarati, a još manje lobirati, ali da je o tome jasno izrekao svoj stav.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
2
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime