Mijenja li se naknada za podizanje gotovine s bankomata? Jedna bitna promjena kreće ovog proljeća

Naknada se prema informacijama na službenim stranicama HPB-a mijenja u dijelu korištenja debitnih kartica te će se doista od 3. travnja 2021.

Prava mini-panika nastala je posljednjih tjedana nakon što su neki naši čitatelji primijetili obavijesti o podizanju naknada za – podizanje gotovine s bankomata. Iz statusa ‘bez naknade’ u 1,20 posto od iznosa transakcije


Naknade po transakcijskim računima

Iako se čini da je takva pojava učestala među bankama, dakle da se generalno ide prema drugim vrstama usluga (internet bankarstva, m-bankinga,…) te se može očekivati penaliziranje pojave građana u poslovnicama ili na bankomatima, u konkretnom slučaju ipak nema straha. Barem što se tiče naknada po transakcijskim računima.

Iz Hrvatske poštanske banke su nam naime izričito odgovorili – ‘HPB, kao i do sada, bez naknada omogućava podizanje gotovog novca s transakcijskih računa u poslovnicama HPB-a i na svim bankomatima HPB-a’.

Naknada se prema informacijama na službenim stranicama HPB-a mijenja u dijelu korištenja debitnih kartica te će se doista od 3. travnja 2021. godine naplaćivati naknada od 1,20 posto od vrijednosti transakcije ‘obzirom na troškove sustava poslovne mreže partnera’.

Prema postojećem ‘Informativnom dokumentu o naknadama’ HPB-a važećem od 1. siječnja ove godine zasad nema naknada za tu uslugu, dakle podizanja gotovine debitnim karticama na bankomatima HPB-a, dok je naknada za podizanje ‘casha’ s bankomata drugih banaka dva posto od iznosa plus devet kuna. Od 3. travnja dakle ‘oprezno’ s debitnim karticama…

Moja reakcija na članak je...
Vau
11
Haha
6
Hagić
2
Hmmm
9
Plač
16
Grrr
91
Molim?
48


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime