MERTOJAK IMA STOPOSTOTNI UČINAK: Završava prvi dio prvenstva Hrvatske u klasičnom kuglanju

Prati ga prošlogodišnji prvak Zaprešić sa 10 bodova i utakmicom manje


Ovaj vikend utakmicama 9. kola završava prvi dio prvenstva Hrvatske u klasičnom kuglanju. Mertojak je sa stopostotnim učinkom, osam pobjeda iz osam kola sa 16 bodova, već osigurao prvu poziciju za drugi dio prvenstva.


Prati ga prošlogodišnji prvak Zaprešić sa 10 bodova i utakmicom manje. Mertojak je gost u Bjelovaru kod istoimenog kluba, dok Zaprešić ide u Otočac, gdje ga čeka Velebit. Mertojaka očekuje još jedno zahtjevno gostovanje u kuglani u kojoj gosti rijetko odnose bodove, a još su neugodna siječanja na prošlogodišnje prvenstvo kada je upravo remi (4:4) u Bjelovaru presudio o tituli prvaka. Zaprešić je bio bolji za upravo taj bod (oni su se izvukli u Bjelovaru tijesnom pobjedom od 5:3).

Bjelovar, prošlogodišnji trećeplasirani klub u ovogodišnje prvenstvo ušao je sa ambicijom borbe za sam vrh, no korona ga je malo poremetila, ima tri odgođena susreta i ovo im je sada prilika da se pobjedom nad Mertojakom priključe utrci u troje. U njihovim redovima prednjači Željko Košutić, trenutni pojedinačni prvak Hrvatske, potom iskusni Darko Kasumović, Marijan Vokšan i Siniša Šantek. A tu su još i Luka Mijić, Marko Teskera i Zvonimir Horžitzky.

Mertojak će pokušati nametnuti svoju igru i ritam već u prvom bloku (Marinović i Totić), u dobroj formi su Muše, Grivičić, Kovač i Dimitrovski. Ako zatreba tu su Delić i Žubrinić. Treba nastaviti pobjednički niz. Prvenstvo se potom prekida na jedan tjedan a onda slijede dva kola iz drugog dijela prvenstva koji su prebačeni iz siječnja 2021 u prosinac ove godine.
Utakmica u Bjelovaru na rasporedu je u subotu u 15,00 sati a može se pratiti uživo na stranici kkmertojak i HKS.

Drugi splitski klub Poštar domaćin je Novskoj u kuglani Poljud u borbi za neophodne bodove za opstanak u ligi, dok treći dalmatinski predstavnik u prvoj ligi, Zadar, dočekuje Grmoščicu iz Zagreba.

Splićanke bi trebale na put u Rijeku, ali je odigravanje utakmice upitno radi korone u njihovim redovima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime