MERTOJAK II prvak 2. HKL regije Jug

Nakon odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o produljenju mjera zabrane treniranja i igranja niže ligaških ekipa do 15. svibnja 2021. Skupština Kuglačkog saveza Hrvatske donijela je odluke vezane za sezonu 2020/21.

Tako je verificiran konačni poredak ekipa u 1. HKL prema postignutim rezultatima u svih 18 kola, a titulu prvaka Hrvatske osvojili su Mertojak u muškoj te Mlaka iz Rijeke u ženskoj kategoriji.


Ako se do 15. lipnja ukinu mjere zabrane, o popuni u 1. HKL kod muškaraca odlučit će u međusobnom ogledu po tri prvoplasirane ekipe iz prvog dijela prvenstva iz 1. B HKL regija Jug (Crikvenica, Goranka i MKK Rijeka) i Sjever (Kandit iz Osijeka, Osijek i Đurđenovac).
U svim ostalim ligama prvenstva su završena te je utvrđen konačni poredak.

Tako je Mertojak II postao pobjednikom 2. HKL regije Jug, ali bez prava plasmana u 1. B HKL za sljedeću sezonu 2021/22, budući da iz iste ni jedan klub ne ispada. Pomalo razočaravajuće i ne baš sportski, ali i to je posljedica sve prisutne pandemije koja je i u segmentu sporta ostavila svoj gorki trag.

No, klub iz Splta ima se čime podičiti, u obje konkurencije u kojoj su nastupali osvojena su prva mjesta. Za Mertojak II nastupili su:
Goran Žubrinič, Mihael Grivičič, Paško Dragičević, Duško Milanović, Ljubo Budić, Davor Zokovič, Danijel Čuljak, Siniša Papak i Tomo Raboteg.

Sezona će se nastaviti odigravanjem 1/8 finala Kupa Hrvatske (19/20 lipnja), a igrači Mertojaka nastojat će doći do završnice i prilike za osvajanje duple krune mada to neće biti nimalo lako obzirom da je domaćin final foura Zaprešić (3/4 srpnja).

Tjedan dana ranije (26. / 27. lipnja) Mertojak i Zaprešić bit će sudionici dugo očekivanog Final fora Lige prvaka za 2019/20 u njemačkom Bambergu. Reprezentativce iz Mertojaka i Zaprešića potom očekuju pripreme i nastup na Svjetskom prvenstvu u Sloveniji, a zatim Mertojaku slijedi nastup na Svjetskom kupu u Otočcu (u konkurenciji 14 državnih prvaka). Na Europa kupu nastupit će Zaprešić dok se Medveščak 1958 plasirao u NBC Kup, svi sa željom izboriti nastup u Liga prvaka za 2021/22..

Rekli bismo zatišje pred buru i nova velika uzbuđenja u kuglačkom sportu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime