Kuglači Mertojaka otputovali su u Italiju na utakmicu s Neumarkt Imperial Laif, prvakom Italije. Prva utakmica 1/4 finala lige prvaka igra se u subotu, 25.1. u malom mjestu Laives, nedaleko Bolzana u Južnom Tirolu. Kuglana ima četiri staze tako da će utakmica trajati tri sata s početkom u 13 sati. Tu većinu čine etnički Njemici, a što se vidi i iz prezimena sastava Neumarkta. Egger Armin, Blass Wolfgang, Righi Georg, Thaler Florian, Peer Pratzer Aaron. Vlasnik kluba uložio je znatna sredstva te je kupio tri stranca, Vilmoša Zavarka (Srbija), Tamasa Kissa (Mađarska) i Roberta Ernyesija (Srbija), s tim da samo dva stranca mogu nastupiti na utakmici.

Vilmoš Zavarko (31 g.) najbolji je kuglač svih vremena, peterostruki uzastopni pojedinačni svjetski prvak, svjetski rekorder (755 srušenih čunjeva), nepobijeđen zadnjih deset godina. Tamas Kiss je drugorangirani svjetski igrač, bivši svjetski rekorder. Već u prvoj sezoni po dolasku Zavarka, prošle godine bili su u finalu Svjetskog kupa i izgubili od njemačkog Zerbsta.

Za nagradu za postignuti rezultat vlasnik ih je odveo na desetodnevni izlet u Las Vegas. Danas su sigurno klub s najvišim budžetom od svih svjetskih klubova. Plasman Mertojaka među 8 najboljih klubova veliki je uspjeh i to kao jedini amaterski klub među profesionalcima koji žive od kuglanja.

Međutim, Mertojak u ovom ogledu nije bez šanse. U zadnje vrijeme ostvarene su tri visoke pobjede u gostima, Partizan u Beogradu 8:0, Zadar je pobijeđen sa 7:1 (samo čunj manje od klupskog rekorda) te Grmoščica iz Zagreba sa 7:1. Puno toga ovisit će o rasporedu nastupa u pojedinačnim partijama, Marinović, Totić, Muše, Kovač, Delić i Dimovski mogu parirati i osvojiti bodove protiv Talijana, a tu su još Grivičić, Žubrinić i Dragičević.

Priželjkivani rezultat je pobjeda od 5:3 ili tijesni poraz istim rezultatom, tako da će odluka o prolazi pasti u Splitu. Jadan od iznenađenja za tim Neumartkt bit će svakako nazočnost navijača Mertojaka, pa će atmosfera i navijanje biti sigurno na strani Mertojaka. A već sada se može reći da će to biti povijesni kuglački spektakl u Splitu u uzvratu 15.2. za koji vlada ogromni interes ljubitelja kuglanja, koji žele na djelu vidjeti Vilmoša Zavarka, kuglačkog Mesija.

Splitski kuglači nadaju se najboljem i potpuno neopterećeni očekuju dvoboje s Talijanima, što se vidi i prema sinoćnjoj ugodnoj atmosferi…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime