Nakon što su u javnost procurile SMS poruke Josipe Rimac, kojima ‘pomaže svojima’ u polaganju državnog ispita, Ministarstvo pravosuđa i uprave zatražilo je podatke od USKOK-a, kako bi internom istragom utvrdili je li došlo do propusta pri organizaciji državnih ispita, javlja RTL.

Uvjeravaju da će nakon toga, prema Zakonu o državnim službenicima, krenuti u utvrđivanje odgovornosti, a i da su mogući su otkazi. Osim pomoćnika ministra Tomislava Ćorića Vlada zasad nije razriješila ostale dužnosnike koji su obuhvaćeni istragom.

Osumnjičenih bi moglo biti još jer tužitelji tvrde – slučaj Rimac nije tako jednostavan. USKOK je zabilježio preko 80 tisuća razgovora, ali i stotine tisuća poruka koje se trebaju pregledati.

– Izvješće ima preko 250 tisuća stranica u kojoj se nalazi sva komunikacija, svi dokumenti, sve fotografije, radi se o opsežnoj dokumentaciji i treba vremena da se to sve pregleda – rekao je zamjenik ravnateljice USKOK-a Vjekoslav Tolnaj.

Zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke Rimac će iza rešetaka provesti još dva mjeseca, koliko joj je produljen istražni zatvor na što su se njezini odvjetnici žalili.

– Gospođa Rimac me nazvala, čujte ona je vidno razočarana. Naš cijeli odvjetnički se zaista trudi na neki način objektivno prikazati sadašnju situaciju gospođe Rimac. Ona je rekla da ne želi priznati nešto što nije napravila – kazala je Lidija Horvat, odvjetnica Josipe Rimac

Josipa Rimac u istražnom zatvoru je već tri mjeseca, a na svakom produljenju USKOK je dosad proširio istragu. Pitanje je što bi se tek otkrilo da u slučaju Vjetrenjače nisu pukle mjere. O slučajevima u kojima se spominju i članovi Vlade i HDZ-a premijer Plenković sutra se planira oglasiti.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime