Maškare su sinoć i službeno preuzele vlast tako da već od danas vladaju Donjim selim i Mašogradom. Kao i svake godine maškare najavljuju obilje dobre zabave i šale kako im to već i priliči. Ključeve Grada za Donja sela, od dogradonačelnika Benutića preuzeo je Miljenko Plemeniti Zlatanić, kako već sama tradicija nalaže, te obećao da će ih čuvati u ovo pokladno vrijeme.

Predsjednik KU Poklade, Ante Šuško najavio je dobru zabavu te poručio:

– Očekujemo misec dana karnevala, zabave, maškaravanja. Želim da svi dođu, da se maškaraju. Nama će biti bolje, a njima će biti isto kao do sada. Naš glavni krnjeval je na pokladni utorak 25.veljače u 15:30 iz Lucijinog puta, preko rive do porta u Kaštel Starom. Nakon toga slijedi maskenbal u šatoru na Brcu u Starom, gdje će sve okupljene maškare zabavljati Siniša Vuco.

Dogradonačelnik Benutić također je predao ključeve Grada predsjedniku KU Kampanel Bošku Skalicu te će ovih mjesec dana Mašogradom upravljati maškare.

– Sad kad smo preuzeli vlast bit će po našemu, nećemo ništa raditi ka ni oni. Oni nisu radili do sada, pa neka sad rade, a mi ćemo se odmarati jer smo mi do sada radili – poručio je sućuranski predsjednik.

– I sam sam nekad bio dio Poklada, tako da jako dobro poznajem ove ljude te me malo strah predati im ključeve. Ali što da radimo, takva je užanca, takvi su običaji, a meni ne preostaje ništa nego otići u egzil kod ženinih u Trogir tako da ne moram gledati što rade – kroz smijeh je pojasnio dogradonačelnik Benutić.Ovom prilikom okrunjena je i mala kraljica Donjokaštelanskog krnjevala, Marta Radunić a velika kraljica je Ivana Kužić.

Vječna kraljica sućuraškog krnjevala Majda Ban poručila je da će raditi ono što predsjednik kaže te nije nasjedala na ”provokacije” novinara.

I tako su se članovi ove dvije krnjevalske udruge nastavili zabavljati do dugo u noć uz pjesmu i ples te najavili još jedno najluđe doba u godini uz poznato #teškojeukaštelimaostaritanepoludit.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime