Marsell Benzon: Ipak sam ja jedno veliko dijete

Najsretniji sam kad radim u studiju, a pogotovo dječje pjesme jer tu mogu dopustiti svojoj mašti da se razmaše, kaže Marsell, pjevač, autor i čovjek koji još uvijek „čita“ i proučava one najljepše glazbene lekcije.Jer ljubav je zlatni ključ sudbine, to i nebo zna… Tako idu stihovi Željka Pavičića za skladbu Zlatni ključ sudbine, a koju je skladao Ivo Lesić. Pjesma je izvedena 2001. godine u natjecateljskom dijelu Dore, a u izvedbi Tereze Kesovije. Kao što znamo, Tereza se nije pojavila te godine na Eurosongu. Jer, i Dora i Eurosong imaju svoja čudna „pravila“. Što će večeras prevladati: pjesma, emocija, interpretacija, ili krila – sačekajmo.

Prije dva dana Croatia Records objavila je tu Lesićevu skladbu iz 2001. u izvedbi Maje Blagdan i Marsella Benzona, u nešto drugačijem aranžmanu i već stižu pohvale. S razlogom, jer Maja je sjajan vokal baš kao i Marsell, koji je ugodno iznenađen što je davni duet iz 2004. ugledao svjetlo dana na Youtubeu i ostvario u dva dana 2000 pogleda.

– Ma sve je dobro ako se nešto dobro pojavi u ovom (ne)vremenu. Raduje me. Nakon 20 godina Ivo je odlučio objaviti pjesmu jer je lijepa i šteta da je ljudi ne čuju i u našoj verziji. Mene je pjesma vratila u neko lijepo doba kojeg se rado sjećam. Glazba je jedinstveni oblik komunikacije. Pa i u ovim vremenima. Možda više nego ikad. Znamo, nastupa nema, trebat će pričekati neka bolja vremena. Što se radi kad se ne radi?

– Pa najsretniji sam kad radim u studiju, a pogotovo dječje pjesme jer tu mogu dopustiti svojoj mašti da se razmaše. ipak sam ja jedno veliko dijete, kaže uz smiješak Marsel, pjevač, autor i čovjek koji još uvijek „čita“ i proučava one najljepše glazbene lekcije.
Sjećamo ga se iz grupa; Zippo, Ponoćni Express, Osmi putnik, Stijene, Tutti Frutti, HIT bend, grupa Providenca.

– U zadnje vrijeme nastupam sa Vedranom Roguljićem (Vedran Roguljić trio), te se bavim audio i video produkcijom u svom studiju “M&M production”. Sa Vangelom Likuševskim i Čarobnim animatorima pripremam tri CD-a dječjih pjesama koji bi trebali izaći krajem godine.

Nastupio si u proteklih 30 godina na mnogim festivalima, snimio nekoliko albuma. Dakako i lijepih pjesama. Meni je ipak žao što se ne zna dovoljno o tvojim sjajnim izvedbama svjetskih evergreena.

– Ne bježim ni od kakvih glazbenih stilova, uživam u svakom trenutku provedenom kako u studiju tako i na pozornici. Bez obzira je li pjevam ili sviram. Pa i meni se sviđaju neke pjesme. Evo ostavljam tebi pa izaberi neku za pokaz!

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
0
Hagić
15
Hmmm
2
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime