Markotić o čovjeku koji je satima čekao pregled u ledenom šatoru: Priča nije točna

"S ovim se svijet nije suočio 100 godina, mi smo sad jedna velika vojska u borbi protiv ovog mikroorganizma", rekla je Markotić


Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić komentirala je za Dnevnik Nove TV u kakvom su stanju hospitalizirani pacijenti u toj klinici.


“Većinom su svi teži bolesnici, neki jako teški na intenzivnoj njezi, a drugi ozbiljno bolesni”, kazala je.

Na pitanje jesu li djelatnici bolnice iscrpljeni, kazala je kako su očekivali ovakav pritisak.

“Naravno da je teško nakon 10 mjeseci ovakvog tempa, ali to je nešto za što svaki zdravstveni djelatnik mora biti treniran. Zimsko je razdoblje, očekivali smo to, čak i više. S ovim se svijet nije suočio 100 godina, mi smo sad jedna velika vojska u borbi protiv ovog mikroorganizma”, rekla je Markotić.

Komentirala je i kada bismo mogli dobiti cjepivo rekavši da sve ovisi o Europskoj agenciji za lijekove, ali kako vjeruje da će to biti vrlo brzo.

Hoće li mjere ostati na snazi i nakon cijepljenja?

“Tek kad počne cijepljenje, pa nakon mjesec dana docjepljivanje i dok se cijepe svi, proći će nekoliko mjeseci. S proljećem će doći do pada. Ako će se ljudi masovno cijepiti, možemo očekivati da ćemo ići prema rješenju”, smatra Markotić.

Upitali su je i za slučaj koji je objavljen danas na Facebooku. Gospođa Zrinka Ljevar na Facebooku je objavila fotografije svog oca koji je s upalom pluća satima čekao pregled u hladnom šatoru ispred Zarazne.

“Priznajemo da je veliki pritisak i inače se čeka dugo. Infrastruktura ove klinike nije dostatna i stara je. Nabavit ćemo još grijalica. Većina toga što je napisano nije točna. Uskoro ćemo poslati očitovanje o tom slučaju”, odgovorila je Markotić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
9
Plač
1
Grrr
9
Molim?
6

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime