Marijana Puljak komentirala je na svojoj Facebook stranici činjenicu da je hrvatski BDP pao za rekordnih 15,1 posto. Kaže kako je u ovu krizu Hrvatska ušla najmanje spremna.

Evo što je napisala.

“Hrvatska je u ovu krizu ušla najmanje spremna od svih EU zemalja, gospodarski razorena dugogodišnjom korupcijom i nemarom vladajućih, s nabujalim i neefikasnim javnom sektorom, visokim nametima ugušenim poduzetništvom, uništenim zdravstvenim sustavom i obrazovanjem koje ne priprema djecu za 22. stoljeće već ovisi o svijetlim pojedincima u sustavu.

Pad za 15,1% je najveći pad BDP-a od kada se mjere podaci u Hrvatskoj. Sve pada, izvoz, uvoz, potrošnja, investicije. Jedino što raste je, pogodili ste, državna potrošnja. Ako je i opravdano u vrijeme krize, jer se pomaže ljudima koji su najviše pogođeni, nije opravdano ne racionalizirati i štediti gdje se može, raspodjeliti teret krize.

Ukoliko se vladajući ne trgnu i krenu u ozbiljne i duboke reforme, ne samo površinske u reklamne svrhe, pad će biti još žešći i iz krize ćemo se izvlačiti najduže od svih EU zemalja.
Koje su to reforme, pjevaju već i ptice na grani: pravosuđa, obrazovanja, teritorijalni preustroj i reforma javne uprave te revolucija u gospodarstvu koja bi manjim nametima omogućila poduzetnicima otvaranje novih radnih mjesta, privlačila nove investicije.”Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime