Danas istječe rok ministrima za predaju imovinskih kartica, a jučer je istekao saborskim zastupnicima. Neke još nisu objavljene, ali pročešljali smo one koje su dostupne na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Nezavisna saborska zastupnica, nekadašnja zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir očito zna kako uštedjeti. Kao zastupnica primat će plaću nešto veću od 17,5 tisuća kuna, a drugih prihoda nema.

Nekome je posudila 376.500 kuna, u vlasništvu nema nekretnine, a vozi Opel Astru iz 2016. vrijednu 100 tisuća kuna. Nema drugih pokretnina veće vrijednosti, kao ni poslovnih udjela, ali ima pozamašnu štednju. Od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, Petir je ušparala 812 tisuća kuna i 590 tisuća eura, što je ukupno 5,26 milijuna kuna, javlja Dnevnik.hr.

Promjene u imovinskoj kartici predsjednika Vlade

Premijer Andrej Plenković nedavno je svoju imovinsku karticu dopunio podatkom o stambenoj štednju u iznosu od 7000 eura, kao i da se ranija štednja u banci povećala sa 130 na 155 tisuća kuna. Istodobno, predsjednik Vlade smanjio je vrijednost Passata iz 2011. sa 100 na 85 tisuća kuna.

Brojne kartice još nisu objavljene ili nisu ažurirane, a uskoro bismo trebali doznati što se u imovini promijenilo kod onih koji su i ranije bili na nekoj dužnosti, ali i što sve posjeduju novi dužnosnici.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime