Marijana Petir izbačena iz HSS-a; Beljak: Jako sam sretan zbog toga

Predsjedništvo HSS-a na današnjoj je sjednici donijelo odluku o izbacivanju Marijane Petir i još troje članova iz stranke

Marijana Petir u utorak je izbačena iz Hrvatske seljačke stranke. Potvrdio je to za Novu TV šef HSS-a Krešimir Beljak.


“Ljudi koji su radili nemire u stranci, koji su radili štetu stranci dugi niz mjeseci, koji su organizirali prosvjede, koji su plaćali portale koje kontroliraju druge stranke više nisu u HSS-u i jako sam sretan zbog toga. Oni nisu nikad ni pripadali HSS-u i ne bih previše vremena i riječi trošio na njih”, rekao je Beljak.

Naime, predsjedništvo HSS-a je na sjednici odlučivalo o isključenju iz stranke petero suspendiranih, među kojima je i europarlamentarka Marijana Petir, zbog čega je prosvjedovalo 30-ak nezadovoljnih bivših i sadašnjih HSS-ovaca i simpatizera koji su se okupili ispred središnjice stranke i ureda Petir u Zvonimirovoj ulici.

Četvero izbačenih, Katanović dobio opomenu

Predsjedništvo HSS-a isključilo je Marijanu Petir iz stranke jer nije poštovala odluku Glavnog odbora da na prošle parlamentarne izbore HSS izađe s Narodnom koalicijom (SDP, HNS, HSS i HSU).

Osim Petir, isključeni su i Marijana Fabić-Rusak, Momir Karin i Damir Lukač, a Tomislav Katanović dobio je opomenu jer je pismom izrazio žaljenje zbog nekih postupaka koje je napravio u kampanji za prošle parlamentarne izbore.

Odluka je bila očekivana

Beljak je rekao da je odluka o isključenju očekivana nakon štete koju su bivši članovi stranke radili HSS-u.

Predsjedništvo je, kaže, donijelo takvu odluku poštujući stajalište Komisije za provođenje postupka – a to je isključenje četiri člana i opomena jednome članu.

O isključenju iz stranke progovorila je i Marijana Petir i to putem Facebook-a. U svom statusu navela je:Upravo sam putem medija saznala vijest da sam nakon 27 godina članstva isključena iz Hss-a. Premda ne postoji nikakva moja krivnja, odluka je očekivana obzirom na interesnu povezanost pojedinih članova predsjedništva i njihove ovisnosti o Kreši Beljaku. Oni moraju raditi što im on kaže ukoliko žele zadržati svoje pozicije a to je politička korupcija.

Tijekom ovog postupka došlo je do teške povrede mojih prava, koja su zajamčena Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, što je nepoznanica za današnje vodstvo HSS-a. Kada dobijem pisanu odluku, odlučit ću o sljedećim koracima. Zahvaljujem svima koji su mi iskazali podršku!– napisala je Petir.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0