Maratonci trče za djecu s onkologije – humanitarna priča u kojoj ćete poželjeti sudjelovati

Evo kako i vi možete biti dio ove humanitarne priče


„Zlatna Vrpca – 7 maratona u 7 dana” je potpuno volonterski projekt u svrhu prikupljanja sredstava za odjel dječje onkologije KBC Split.


Organizator akcije je Kristijan Sindik i sam onkološki bolesnik, koji je odlučio istrčati 7 maratona u 7 dana, na dionici između Splita i Tivta. Kristijan je ujedno i prvi čovjek organizacije Splitskog maratona koji će se ove godine iznimno, umjesto u veljači održati u rujnu.
U ovoj akciji Sindik trči između dva grada uz koje je vezan korijenima i emocijama. Split i Tivat u Crnoj Gori.

KAKO I VI MOŽETE SUDJELOVATI?

Kupnjom jednog kilometra po osobi.

Što to znači? Na ruti je ukupno na raspolaganju 295 kilometara, (sedam maratona) za koje možete izvršiti uplatu na račun odjela dječje onkologije KBC Split. Minimalna cijena jednog kilometra je sto kuna ili 15 eura za uplate iz inozemstva, a mogu se uplatiti i veći iznosi u skladu s Vašim mogućnostima.Broj humanitarnog računa:
HR1424070003106794371

2. Dijeljenjem ove objave na Vašoj Facebook stranici3. Podrškom duž rute, bilo u vidu trčanja skupa sa Kristijanom pojedinu dionicu ili dio dionice, bez obzira na organiziranu logistiku s njegove strane, ili da donesete okrjepu duž neke od dionica. Dionicu koju želite istrčati organizatorom nužno NE sadrži broj koji je kupljen. Broj kupljenog kilometra je simbolične vrijednosti.

4. Anonimnom donacijom/uplatom na humanitarni broj računa.
IBAN: HR1424070003106794371, otvoren u OTP banci Hrvatska d.d. Split.

Za napraviti nešto dobro je uvijek pravo vrijeme, a najbolje je danas.

– Prodano je svih 295 km, otvoren je drugi krug gdje je prodano već nekoliko prvih kilometara. Svatko se može uključiti i pomoći. Trenutačno smo u fazi da je sve spremno, možemo početi sutra, ali ipak krećemo 4. veljače na Svjetski dan borbe protiv raka. Do sada je u prvih 10 dana skupljeno oko 30 000 kuna, akcija traje od 1. siječnja do 1. ožujka 2021. kada se račun zatvara – kaže nam Sindik, te naglašava:

– Donirati može bilo tko i ne mora trčati. Tko želi može, ali ne mora. Duž rute će biti dosta trkača koji će istrčati na račun dobre volje. Ono što je važno reći da imamo kupljene kilometre iz devet zemalja svijeta, iz SAD-a, Rusije, Turske, Nizozemske, Srbije, Crne Gore, BiH… Na granici s Crnom Gorom će me čekati petnaestak triatlonaca koji će me pratiti zadnjih 30 kilometara, a pored mene cijelu dionicu trče tri trkača: Rikardo Kuhar, Ante Bebić i Bruno Grgurević – svi triatlonci – zaključio je Sindik.

Ove godine nema Split Maratona u veljači nego u rujnu, ali trčanja u Splitu i oko neće nedostajati. Ovo je za sve trkače jedan od izbora i jedna od nesvakidašnjih prilika.

RUTA, start 4. veljače:

1. maraton – START, Split, Marjanska vrata – Ruskamen
2. maraton – Ruskamen – Drašnice
3. maraton – Drašnice – Ploče
4. maraton – Ploče – Ston
5. maraton – Ston – Orašac
6. maraton – Orašac – Čilipi
7. maraton – Čilipi – Tivat, riva Pine, CILJ

Moja reakcija na članak je...
Vau
14
Haha
0
Hagić
3
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime