MANJE NEPRAVILNOSTI U GLASOVANJU Fotografiranje listića i glasanje sa zdrastvenom iskaznicom

Iz GONGA posebno ističu sljedeće dojave koje smatraju zabrinjavajućima.

Prema neanonimnim dojavama građana izborno jutro do 11.00 sati uglavnom prolazi očekivano s manjim brojem dojava o nepravilnostima. Iz GONGA posebno ističu sljedeće dojave koje smatraju zabrinjavajućima.


– fotografiranje listića (Gospić), sumnje u nedopušteno pomaganje glasačima u Domu za starije i nemoćne (Vinkovci), netransparentnost rada pojedinih biračkih odbora koji ne dopuštaju drugim članovima odbora uvid u izvatke iz popisa birača (Metković, Imotski), onemogućavanje promatranja promatračima nezavisnog kandidata Kukavice (Imotski), evidentiranje tko je glasao od strane promatrača neovisnog kandidata (Pag) i glasanje sa zdravstvenom iskaznicom (Zagreb).

GONG posebno ističe da fotografiranje glasačkog listića nije u skladu s pravilima izbornog postupka jer može ugroziti tajnost glasanja i može biti podloga za kupovinu glasova što je kazneno djelo.

GONG upozorava voditelje domova za starije i nemoćne da ne utječu na izborni proces i slobodnu volju birača te omoguće korisnicima domova slobodno ostvarivanje biračkog prava.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0