Pobjegao je Zdravko Mamić (60) od ruke hrvatskog pravosuđa prošle godine i u Međugorju se smjestio u hotel. Nakon svađe s vlasnikom preselio se u drugi, ali to je bilo kratkog vijeka. Mamić je nadopunio svoj popis nekretnina i dodao stan u Međugorju, koji je u međuvremenu kupio, tvrde nam njegovi prijatelji.

– Svaki put kad me razje****, ja dam gas. Novi napadač Dinama je Boško Balaban. Pa neka pati kome smeta – svjedočili smo nervozi tadašnjeg izvršnog dopredsjednika Dinama na utakmici protiv Domžala. Sličan je scenarij, možemo ga vrlo živo zamisliti, i sad. Vlasnik onog “prvog” hotela ima sina nogometaša, koji je prošle godine došao u Dinamo iz četvrte poljske lige.

Upućeni kažu da nije odveć nadaren nogometnim talentom i navodno su, kažu izvori, nastale nesuglasice oko kvalitete mladog igrača i minutaže na nogometnom terenu. Tad je Mamić, nervozan kako on već zna biti, hirovito napustio njegov hotel i nakratko otišao u drugi. Tad je kupio i novi stan, otprilike je dao gasa kao i kod Balabana, samo je sad vrlo vjerojatno bio uspješniji nego kad je Boška još jednom vratio u Maksimir. Odmah nakon što je otišao u “otadžbinu”, Mamić je rekao da mu je sva imovina blokirana, kao i bližoj obitelji, ali da u bijegu neće živjeti kao siromah. To je ubrzo u svojem stilu i dokazao, kad je “priznao” kupnju stana, ali tad ne za sebe.

Imam sreće što moj brat Zoran već tri godine radi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pa mi on pošalje nešto novca. No neću glumiti siromaha. Imam dovoljno za hranu. Imam dovoljno za lemozinu u crkvi. Imam toliko da sam prije tri mjeseca jednom dečku, koji je u kolicima, kupio stan u Međugorju. To nikome nisam rekao – ipak je to u tom trenutku bilo jače pa je rekao u listopadu prošle godine.

Inače, obitelj Mamić je posljednjih godina stekla ozbiljan broj nekretnina i pokretnina. Zadnjih je dana problem nastao u potraživanju Zorana Mamića prema Moniki Kravić (37), bivšoj supruzi Zdravkova sina Marija. Mora mu vratiti 200.000 eura za vikendicu u Starim Sušicama nedaleko od Ravne Gore. Otkrilo se tad da Mamići imaju tamo još dvije kuće, cijelo selo. Susjedi se i ne sjećaju kad su zadnji put bili. Do otprilike godinu i pol Zdravko je često tamo dolazio, ali otkako je dobio unučiće, prorijedio je dolaske u taj pitoreskni kraj.

– Gorski kotar je za mene pravi raj. Supruga mi je iz Mrkoplja i te su dvije stvari presudile kod odluke da napravim kuću za odmor – govorio je slobodno i razdragano daleke 2007. godine, pohvalio “susjeda” Nadana Vidoševića i najavio još 100.000 kvadrata zemljišta. To je samo dio brojnih nekretnina obitelji Mamić.

Inače, sin Mario sad sa suprugom Tijom živi na Tuškancu, u stanu koji je inače bio svadbeni stan oca Zdravka njemu i sad već bivšoj supruzi mu Moniki. U istoj ulici, tridesetak brojeva niže, kuća je Zdravka Mamića, u kojemu živi njegova obitelj. Ondje je upisan kao vlasnik. To nisu svi, jer je 2017. otkrio kako i u centru Cvjetni ima stanove kad je Horvatinčića tražio da u te nekretnine pusti istražitelje.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

 1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime