Zdravko Mamić, nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz građanskog kluba Dinamo, od 12 sati održava press konferenciju u Međugorju, gdje je pobjegao od hrvatskog pravosuđa.

Mamić je najavio da će iznijeti svoju istinu o nepravomoćnoj presudi na sudu u Osijeku, gdje je osuđen u lipnju, ali je prije izricanja presude pobjegao u BiH. Mamić je govorio i o svojoj ulozi u aferi SMS.

Mamić o aferi SMS

“Ja sam se Vargi javio jer sam htio otkriti tko je nacrtao svastiku na Poljudu. Ja sam dao zaposleniku kontakt Varge. Varga me dočekao u Osijeku i dao mi stick kako on to vidi oko crtanja svastike. Ta saznanja sam podijelio sa šefom krima RH i nadležnim službama. Onda mi je rekao da ima za mene nešto važnije i molio me da mu pomognem. Govorio mi je da je bolestan…”, priča Mamić, javlja Index.hr.

“Ja sam njemu isporučio do uhićenja oko milijun i pol kuna. Meni je njega bilo žao. Kad sam dobio podatke o svastici, koje sam podijelio MUP-u. Mailove koje sam dobio od Varge dao sam odvjetniku Veljku Miljeviću, koji ih je proslijedio DORH-u. Ja s ničim nisam špekulirao”.

“Dobio sam podatke za svastiku, dao sam policiji. Dobio sam podatke o mailovima i SMS-ovima, dao sam institucijama. Ja sam čovjeku pomogao isključivo jer sam se sažalio. Ja sam u većem dijelu dok je trajala SMS priča bio u Međugorju, nisam mu mogao odavde slati novce pa sam zamolio prijatelje da mu uplate novce. Zamolio sam prijatelja u Dinamu da kupi određene stvari za Vargu. Dinamo je u moje ime kupio određene stvari i te novce prvom prilikom je moj brat vratio Dinamu”, nastavlja.

“Ja sam tu kolateralna žrtva, ja sam tu upao slučajno kao u masu stvari”, tvrdi Mamić. “Ja sam sredstvo preko kojeg se pokušava kompromitirati i vladajuća stranka i tako dalje. Sad sam sredstvo da bi se zamutila voda, ja sam htio istinu na čistac i postupio sam zakonski. Ali u pozadini je to jedna višegodišnja borba koja je služila za međustranačke odnose i obračune, piše Index.hr.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime