Malvasija optužen zbog prometne nesreće kod Kroma u kojoj je na licu mjesta preminula pješakinja

BMW je udario u pješakinju koja je od višestrukih ozljeda preminula na mjestu nesreće, dok je 18-godišnji pješak teže ozlijeđen

Zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Marine Botice (33) te Jerka Malvasije (34).


Do nesreće je došlo 13. kolovoza prošle godine, na križanju kod Kroma. Kako stoji u priopćenju tužiteljstva, “prvookrivljenica upravljajući osobnim vozilom marke BMW južnom kolničkom, a lijevom prometnom trakom Ulice Hrvatske mornarice na raskrižju s Ulicom Domovinskog rata i Ulicom slobode; protivno odredbi članka 57. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama; poduzela radnju skretanja u lijevo dok je na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo za njen smjer vožnje. Tereti ju se da pritom nije propustila osobni automobil marke VW Golf kojim je; protivno odredbama članka 51. stavka 1. i članka 58. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama; upravljao drugookrivljenik sjevernom kolničkom, a lijevom prometnom trakom Ulice slobode brzinom od oko 72 km/h zadržavajući smjer kretanja, iako je ograničenje na navedenom dijelu ceste iznosilo 50 km/h, pa je trebao voziti povećanim oprezom jer se približavao raskrižju, lakomisleno smatrajući da time neće izazvati prometnu nesreću.”

Jedna do osam godina zatvora

Žena je prednjim lijevim krajem BMW-a udarila u zadnji desni kraj VW Golfa, koji se potom zanio i izletio s kolnika prema drugoj strani križanja, na pločnik kod pekare. Tamo je udario u 70-godišnju pješakinju koja je od višestrukih ozljeda preminula na mjestu nesreće, dok je 18-godišnji pješak teže ozlijeđen. Tijekom istrage nije utvrđeno da je VW Golf prošao kroz crveno svjetlo za njegov smjer kretanja, odnosno da bi vozačica BMW-a skretala na križanju ulijevo dok je za njen smjer kretanja bila upaljena zelena strelica. Za ovo kazneno djelo moguća je sankcija od jedne do osam godina zatvora.

Drugookrivljeni u ovom slučaju je već nekoliko mjeseci u istražnom zatvoru kao dio zločinačke organizacije koju je ustrojio Dean Majstorović (34) zvani Điđi. Prema USKOK-u, Malvasija je u kriminalnoj skupini imao ulogu preuzimanja manjih količina droge te preprodaji na splitskom području. Prijavljen je i za iznudu Zvonka Giljanovića, oca Ivana Giljanovića Gilje.

U optužnici protiv Filipa Zavadlava (25), koji se tereti za likvidaciju trojice u Velom Varošu početkom godine, spominje se obiteljska kuća Malvasija gdje je Zavadlav došao tražeći Jerka kojeg je planirao usmrtiti…

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime