Poznati hrvatski dramski umjetnik Vinko Kraljević kojeg smo ovih dana zatekli na splitskoj Rivi,  jedan je od glavnih protagonista kazališne predstave „Mali noćni razgovori ljevice i desnice“ za koju se u Splitu traži karta više.

Predstava će gostovati prvi put pred splitskom publikom u Lori 23. studenog u 20 sati.

Dok se premijera u Splitu napeto iščekuje predstava u Zagrebu redovito puni dvorane do posljednjeg mjesta.

Što je pobudilo toliki interes publike ali i medija koji redovito prate izvedbe ove neobične i posve originalne kazališne predstave?

Riječ je o otvorenom, na momente i brutalno iskrenom, razgovoru dvojice povjesničara o hrvatskoj povijesti zadnjih stotinu godinu, u kojem frcaju argumenti i povijesne činjenice koje su prosječno upućenima nerijetko posve nepoznate.

O predstavi,njegovoj ulozi i temi od koje kazalište bježi svih ovih 30 godina, upitali smo za komentar Vinka Kraljevića.

Pa moram vam reći da me je oduvijek intrigirala mogućnost da se jedan ovakav, gotovo mitski povijesni hrvatski razgovor, kakav se desetljećima u pola glasa vodi u svim hrvatskim kućama, postavi kao kazališna predstava.

Nerjetko smo svjedoci načinjanja ovih tema i vrijeme je da ih netko dobro pretrese i prikaže potpuno iskreno bez obzira na stranu kojoj teži. Poruka predstave  na koncu i nije koja je strana u pravu već da samo dijalog i potreba da se čuju obje strane može voditi Hrvatsku u bolju budućnost, – kazao je.

A što je prava istina? Koje činjenice Vam dosad nitko nije ispričao? Koju tajnu su obje strane dugo čuvale?

Saznajte ove subote, 23. studenog u dvorani Lora na premijernoj splitskoj izvedbi predstave “Mali noćni razgovori ljevice i desnice”

Ulaznice po cijeni od 70 kuna za predstavu “Mali noćni razgovori ljevice i desnice” možete kupiti već od danas na blagajni dvorane Lora svaki dan  u vremenu od 16 do 19 sati te na www.croatia-tickets.comKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime