MALI JUNACI Splitska djeca trčala za pomoć vršnjacima: Maratonac inspirirao DV Koralj u prikupljanju sredstava za Dječju onkologiju

Svijest o pomaganju drugima, najugroženijima, pogotovo djeci, našla je put do malih umova i tu će, sigurni smo, ostati


U ‘roku odma’ organizirale su se tete i roditelji Dječjeg vrtića Koralj na Lovretu (u sklopu DV Marjan radi 14 vrtića, među kojima Koralj) te odlučili podržati akciju Kristijana Sindika. Djeca su u petak simbolično trčala oko stadiona na Poljudu, dok su odrasli sakupili sredstva za dječju onkologiju. Iznosi u ovom slučaju nisu najbitniji, dapače: svijest o pomaganju drugima, najugroženijima, pogotovo djeci, našla je put do malih umova i tu će, sigurni smo, ostati.


Jedna od organizatorica, ako se tako može kazati, ove akcije je i teta Maja Borović, koja nam je ukratko kazala kako je došlo do ovog prekrasnog događaja…

“Nemam riječi za jedan takav pothvat”

– Danas smo se okupili pomalo spontano, a sve je zapravo krenulo jučer kada smo se u sat vremena dogovorili, od roditelja preko medicinske sestre, pedagogice i ravnateljice koji su se svi složili, dati podršku Kristijanu u njegovoj akciji 7 maratona u 7 dana. Nemam riječi za jedan takav pothvat – jedan dan radite naporno, sutra vam se ne da ništa, a on će u sedam dana trčati sedam maratona. Mislim da je hvalevrijedno da se svatko pridruži toj plemenitoj akciji. Predivni su bili roditelji, inače jedna empatična skupina i naši Dupini koji su dali jedan tračak svjetlosti u sivilu ove godine.

Bilo bi utopijski reći ‘ne trebalo nikome’, ali na žalost tako je kako je. Svoj mali obol će dati roditelji, akciji će se pridružiti i djelatnici vrtića, svatko će dati određeni iznos. Prikupili smo desetke kilometara, ali mislim da sami iznosi nisu toliko važni već je ovo okupljanje bitno. Djeca će simbolično otrčati taj kilometar, ostale ćemo kilometre svaki dan trčati po malo – kazala je odgajateljica sa smiješkom, prepuštajući riječ okupljenoj dječici koji jako dobro znaju zašto su danas na ‘izletu’.

“…da se druga djeca ne razbole”

– Zato da ne dobijemo bolest i da se druga djeca ne razbole, zato smo mi došli ovdje – djetinje nevino govorila su djeca, cupkajući u mjestu, jedva čekajući potrčati. Jer ipak im je taj dio najdraži, i dobro da je tako.

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
0
Hagić
12
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime