MAKARSKO PRIMORJE Vatrogasci će probdjeti i treću noć na požarištima

Do sada je izgorjelo 450 hektara površine na Makarskom primorju

Na požarištima u Makarskom primorju koji već treću noć zaredom ne jenjavaju u potpunosti, i noćas će biti neumorni vatrogasci, njih 300-injak. Iako je požar gotovo u potpunosti ugašen, oni će ovdje dočekati jutro.


Kazao je to glavni vatrogasni zapovjednik, Slavko Tucaković za Dnevnik Nove tv.

U makarskom primorju, točnije požarima koji su prvo zahvatili Podgoru, a zatim i Tučepe, izgorjelo je više od 450 hektara površine. Nakon što zbog bure nisu mogli pravilno djelovati, u poslijepodnevnim satima jučer i danas su se uključila i četiri kanadera, a u pomoć su pristigli i pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Tucaković je imao samo riječi hvale za tamošnje vatrogasce koji su s jednog požarišta sinoć, u ranim jutarnjim satima stigli na drugo, te ga cijeli dan neumorno gasili.

Na pitanje što fali vatrogascima na terenu, Tucaković je za Novu TV kazao kako im fali nove opreme i vozila jer “toga nikad dosta”.

u Dnevniku je gostovao i brigadni general Krešo Tuškan, zapovjednik Operativnog središta koje je u gašenju ovog požara angažirano u zračnoj (kanaderi, airtraktori i helikopteri) te pješačkoj komponenti.


On je kazao pohvalio suradnju s vatrogascima i lokalnim stanovništvom, te kazao da se nada kako će operacija biti uspješna, odnosno da ona to već jest.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0