Makarski termo preslikači za europsko tržište

Veliki izbor motiva, vrhunski dizajn i kapacitet proizvodnje termo preslikača osigurat će zadovoljavanje rastuće potražnje iz Njemačke, Češke, Mađarske, Malte, Slovenije i skandinavskih zemalja

ITG obrt iz Makarske je uspješno realizirao projekt „Povećanje konkurentnosti ITG obrta automatizacijom proizvodnje termo preslikača“, za koji su mu odobrena bespovratna sredstva na natječaju “E-impus“. Realizacija projekta je trajala osam mjeseci, a kroz projekt je nabavljena suvremena linija za proizvodnju termo preslikača koja uključuje 3/4 automatski stroj za sitotisak, stroj za automatsko pozicioniranje tiskanica, stroj za posipanje termo praha, tunelsku peć s transportnim trakom i uređaj za automatsko slaganje tiskanica. Ukupna ugovorena vrijednost projekta je 593.101,89 kn, od čega udio financiranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 300.000,00 kn.


Projektom je provedena optimizacija i automatizacija poslovnih procesa i modernizacija proizvodnje s ciljem stvaranja dodane vrijednosti kupcima, generiranja nove potražnje i povećanja konkurentnosti na domaćem i inozemnom tržištu termo preslikača.

Nova proizvodna linija će omogućiti zadovoljavanje individualnih potreba kupaca i visoku kvalitetu tiska na različitim materijalima prema grafikama licenciranih svjetskih proizvođača i autorskim grafikama obrta. Veliki izbor motiva, vrhunski dizajn i kapacitet proizvodnje termo preslikača osigurat će zadovoljavanje rastuće potražnje iz Njemačke, Češke, Mađarske, Malte, Slovenije i skandinavskih zemalja

Inovacijama u procesu proizvodnje unaprijedit će se izrada termo preslikača i organizacija proizvodnje, povećati kapaciteti djelatnika za kreativne poslove u dizajnu novih proizvoda, osigurati kupcima vrhunski proizvodi i povećati dostupnost proizvoda ciljnim grupama.

Realizacijom planiranih aktivnosti će se unaprijediti proizvodni kapaciteti, proširiti proizvodni asortiman,povećati produktivnost rada i cjenovna konkurentnost proizvoda kroz smanjenje operativnih troškova poslovanja.


Provedbom projekta ITG obrt će zadržati vodeću poziciju na domaćem tržištu proizvoda za dekoraciju tekstila, povećati udio na zahtjevnom inozemnom tržištu i stvoriti preduvjete za geografsko širenje i osvajanje novih tržišnih segmenata.

Odobrena bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj će omogućiti otvaranje dva nova radna mjesta u proizvodnom pogonu zbog očekivanog povećanja obima posla.Doprinos projekta društvenoj zajednici se postiže povećanjem prihoda općine i smanjenjem razlika u regionalnoj razvijenosti.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost ITG obrta.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0