Makarska: Održane kvalifikacije za turnir u pušenju cigara

Kvalifikacije za Hrvatsku su organizirane uz jaku podršku Turističke zajednice grada Makarske

Foto: Jadran Babić

U Makarskoj u Hotelu Miramare drugu godinu za redom održane su kvalifikacije za turnir u pušenju cigara Cigar Smoking World Championship, koji već desetu godinu za redom prvi vikend u rujnu organizira cigar klub “Mareva” iz Splita.


Makarske kvalifikacije pod nazivom FuMAr su održane kao dio ciklusa od 35 kvalifikacijskih turnira, koje cigar klub “Mareva” u suradnji s lokalnim partnerima održava diljem svijeta od Chichaga i New Yorka, preko europskih metropola do Bejruta i Bangkoka.

Kvalifikacije za Hrvatsku su organizirane uz jaku podršku Turističke zajednice grada Makarske, a ove su godine okupile 30 natjecatelja iz Hrvatske i svijeta, među kojima i šest žena.

Program je započeo prigodnim koktelima dobrodošlice s potpisom Jure Andrijaševića iz Špina bara, a nastavio se Havana club radionicom, koju je održao Marko Benković iz Pernod Ricarda Hrvatska. Nakon kraćeg opuštanja uz koktele i rum, gosti su zauzeli svoja mjesta za natjecateljskim stolovima, te je započela uzbudljiva utrka s vremenom. Natjecatelji su se borili za titulu šampiona Hrvatske, ali i za ekskluzivne nagrade, koje su pobjednicima osigurali sponzori natjecanja.

Najbolje vrijeme je ostvario Toni Stoilov iz Splita, koji je natjecateljsku cigaru Macanudo Inspirado pušio dugih 2:20:00, ali ne dovoljno da obori trenutni svjetski rekord, koji drži amerikanac Darren Cioffi s 3:24:27. Pobjeda je za dlaku izmaknula Nenadu Medaku, također iz Splita, koji je ispao iz igre svega 7 sekundi prije Stoilova sa zabilježenim vremenom od 2:19:53. Trećeplasirani je bio Zoran Pejović s ostvarenim vremenom 2:10:24. Najbolje plasirana žena je bila Vendi Čengić iz Lovrana s ostvarenim vremenom 1:35:55.

Pobjednik je za nagradu dobio skupocjeni sat Cuervo y Sobrinos, te poklone od strane Havana Cluba i Bovede, dok je najbolje plasirana žena za nagradu dobila unikatnu ogrlicu Luči Babić. Nakon dodjele nagrada, program se nastavio gala večerom, u režiji najboljeg hrvatskog chefa za 2019. godinu Hrvoja Zirojevića, koji je pet maštovitih sljedova hrane sljubio s vinima Nuić, Grabovac, Gašpar, Degrassi i Stina.Tijekom večeri, gosti su uživali u ekskluzivnom Bibichevom vinjaku XO Filip I., te cigarama Rocky Patel Vintage Cameroon.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime