Makarska: Danas konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, tko će s kim koalirati?

Hoće li se oformiti većina u Vijeću, saznat ćemo tijekom dana

Ured državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji sazvao je konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Grada Makarske za danas u 12:30 sati u gradskoj vijećnici.


Dnevni red sjednice sadrži izbor mandatnog povjerenstva, izvješće Mandatnog povjerenstva i verifikacija mandata, izbor Odbora za izbor i imenovanja te izbor predsjednika i potpredsjednika predstavničkog tijela.

Prisjetimo se, Makarska je na izborima dobila novog gradonačelnika. Bit će to Jure Brkan iz HDZ-a koji je osvojio 50,88 posto podrške birača.

U samom Gradskom vijeću stanje je prilično komplicirano. U Gradsko vijeće ušlo je 7 kandidata HDZ-a s nositeljem Jurom Brkanom, 6 kandidata liste SDP-a čiji je nositelj Tonći Bilić, 2 kandidata liste HSLS-a čija je nositeljica Hloverka Novak Srzić, Živi zid čiji je nositelj Ivan Šimić osvojio 1 vijećnički mandat i Nezavisna lista čiji je nositelj Siniša Srzić dobio 1 mandat.

Nositeljica liste HSLS-a, Hloverka Novak Srzić, sa svoja 2 vijećnika mogla bi utjecati na formiranje većine u makarskom vijeću, no ona kaže kako će stvari biti ponešto jasnije kad se predstave kandidati za predsjednika vijeća.

⁃ Bit ćemo partneri onome tko bude izabran. Ne želim biti destabilizator, pogotovo u vrijeme turističke sezone, ali neću ni odustati od programa izloženog u kampanji. Makarsku treba vratiti na mjesto koje zaslužuje – kazala je Novak Srzić. Nositeljica HSLS-ove liste nije htjela otkriti kome će eventualno dati podršku.⁃ Trudit ćemo se inicirati određene projekte. Za sada nam je cilj medicinski laboratorij koji je zatvoren prošle godine. Već sam razgovarala s Ministarstvom i to i dalje ostaje naš prioritet . Idemo lagano,projekt po projekt – kazala je Novak Srzić.

Što će se dogoditi danas na konstituirajućoj sjednici i hoće li Hloverka Novak Srzić sa svoja dva vijećnika odlučiti tko će vladati Makarskom u naredne 4 godine, vidjet ćemo iza 12 sati.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0