Makarska: Danas konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, tko će s kim koalirati?

Hoće li se oformiti većina u Vijeću, saznat ćemo tijekom dana

Ured državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji sazvao je konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Grada Makarske za danas u 12:30 sati u gradskoj vijećnici.


Dnevni red sjednice sadrži izbor mandatnog povjerenstva, izvješće Mandatnog povjerenstva i verifikacija mandata, izbor Odbora za izbor i imenovanja te izbor predsjednika i potpredsjednika predstavničkog tijela.

Prisjetimo se, Makarska je na izborima dobila novog gradonačelnika. Bit će to Jure Brkan iz HDZ-a koji je osvojio 50,88 posto podrške birača.

U samom Gradskom vijeću stanje je prilično komplicirano. U Gradsko vijeće ušlo je 7 kandidata HDZ-a s nositeljem Jurom Brkanom, 6 kandidata liste SDP-a čiji je nositelj Tonći Bilić, 2 kandidata liste HSLS-a čija je nositeljica Hloverka Novak Srzić, Živi zid čiji je nositelj Ivan Šimić osvojio 1 vijećnički mandat i Nezavisna lista čiji je nositelj Siniša Srzić dobio 1 mandat.

Nositeljica liste HSLS-a, Hloverka Novak Srzić, sa svoja 2 vijećnika mogla bi utjecati na formiranje većine u makarskom vijeću, no ona kaže kako će stvari biti ponešto jasnije kad se predstave kandidati za predsjednika vijeća.

⁃ Bit ćemo partneri onome tko bude izabran. Ne želim biti destabilizator, pogotovo u vrijeme turističke sezone, ali neću ni odustati od programa izloženog u kampanji. Makarsku treba vratiti na mjesto koje zaslužuje – kazala je Novak Srzić. Nositeljica HSLS-ove liste nije htjela otkriti kome će eventualno dati podršku.


⁃ Trudit ćemo se inicirati određene projekte. Za sada nam je cilj medicinski laboratorij koji je zatvoren prošle godine. Već sam razgovarala s Ministarstvom i to i dalje ostaje naš prioritet . Idemo lagano,projekt po projekt – kazala je Novak Srzić.

Što će se dogoditi danas na konstituirajućoj sjednici i hoće li Hloverka Novak Srzić sa svoja dva vijećnika odlučiti tko će vladati Makarskom u naredne 4 godine, vidjet ćemo iza 12 sati.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0