Finalnom utakmicom između momčadi Vile Bili i GK Romana okončan je deveti po redu božićni malonogometni turnir Makarana 2018. godine. Nagradni fond makarskog turnira iznosio je 43 tisuće kuna, a na njemu su nastupila 34 sastava iz Dalmacije i susjedne Hercegovine.

Dan prepun malonogometnog uzbuđenja otvorili su mladi (U-9) igrači Zmaja koji su u finalu dječje Makarane savladali s 2:0 svoje vršnjake iz tučepskog Jadrana.

Nakon toga odigrana je utakmica za treće mjesto između Jako sport CB Ankora i Piva u boci. Nakon što je rezultat utakmice bio 3:3 izvodili su se šesterci kako bi se znalo kome će pripasti novčana nagrada od 3 tisuće kuna. Vratar Jako sporta CB Ankora Bože Maričić obranio je dva udarca sa šest metara i tako svojoj momčadi donio utješnu nagradu.

Finalna utakmica u kojoj su snage odmjerili igrači Vile Bili i GK Romana bila je izuzetno kvalitetna i uzbudljiva, s brojnim prigodama s obje strane. Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, a početkom nastavka Vuković je zatresao vratnicu Vile Bili. Pogodak odluke postigao je Pervan u 28. minuti, kada je naciljao mrežu vratara Hercega. U zadnjim minutama GK Romana je pokušala sa igračem-vratarom barem poravnati rezultat, no sve njihove napade zaustavili su čvrsta obrana i nesavladivi na vratima Vile Bili Haris Skuhan. Za jedne i druge nastupilo je nekoliko bivših i sadašnjih futsal reprezentativaca Hrvatske (Stanković, Bajrušović, Martinac, Kazazić, Musinov, Suton, Jelavić) koji su svojim majstorijama oduševile gledatelje u dvorani na Gradskom sportskom centru Makarska, piše Makarsko Primorje.

Uz 30 tisuća kuna novčane nagrade za osvojeno prvo mjesto te medalja i pehara u trajno vlasništvo u rukama pobjednika finala su i dva pojedinačna priznanja za najboljeg vratara i strijelca turnira. GK Romana će se pokušati utješiti s 10 tisuća kuna, koliko iznosi nagrada za drugo mjesto, a iz njihovih redova dolazi i najbolji igrač turnira. Ovogodišnju Makaranu besprijekorno je organizirala UMN Makarska koju je predstavljao Dario Martinović.

Medalje i pehare kapetanima tri prvoplasiranih momčadi te pojedinačne nagrade uručio je zamjenik gradonačelnika Makarske Joze Vranješ.

Pojedinačne nagrade

Najbolji igrač: Dragan Stanković (GK Romana)

Najbolji strijelac: Luka Suton (Vila Bili)

Najbolji vratar: Haris Skuhar (Vila Bili)

Finale: Vila bili – GK Romana     1   :   0   (0 : 0)

Dvorana na GSC u Makarskoj. Gledatelja: 650.

Suci: Goran Duvnjak (Solin) Ivan Mujan (Split)

Strijelac: 1:0 Pervan (28.)

Vila Bili: Skuhar, D. Martinac, Pervan, Kraljević, Babić, I. Martinac, Jurjević, Suton, Manenica, Mihaljević, Pavić, Perišić.

GK Romana: Herceg, Bašković, Martinović, Kazazić, Zor, Lozina, Jelavić, Bajrušović, Musinov, Sokol, Stanković, Vuković.

Najbolji igrač: Vojko Pervan (Vila Bili)Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime