Lutkarsku predstavu Snjegović Poštar gledajte online na Badnjak povodom Adventa u Splitu

Na Badnjak s djecom besplatno u kazalište lutaka, i to iz udobnosti vlastitog doma


Predstava Snjegović Poštar jedna je od najtraženijih u adventskome programu Gradskog kazališta lutaka (GKL) u Splitu koje je, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita, odlučilo za Badnjak obradovati sve male Splićane, Splićanke i zaljubljenike u lutkarske predstave diljem Hrvatske. Zbog izrazito velike potražnje i mogućnosti da samo dvadesetak roditelja i djece bude prisutno na izvedbama, svi će moći putem interneta uživati u ovoj blagdanskoj priči ruske redateljice Ljudmile Fedorove. Prijenos uživo počinje u četvrtak, 24. prosinca u 11:00 sati, stoga već sada putem linka https://youtu.be/_hbFheoryO4 postavite podsjetnik na predstavu kako biste jutro proveli u ugodnome društvu Snjegovića Poštara i svojih najmlađih.


S obzirom na popularnost predstave, samo šest izvedbi koliko će ih kazalište moći uprizoriti do Božića u skladu s epidemiološkim mjerama, premalo je za sve koji žele vidjeti Snjegovića. To je glavni razlog iz kojeg su, kao dar svoj djeci koja nisu uspjela omiljenu predstavu pogledati u kazalištu, Advent u Splitu u organizaciji TZ grada Splita i GKL omogućili online izvedbu. Poveznica na predstavu bit će dostupna i na Facebook stranici TZ grada Splita na sam dan izvedbe.

Tijekom predstave, hrabri će Snjegović i male i velike podsjetiti da je Božić vrijeme čudesa. Dok obični snjegovići redovito miruju u obiteljskim dvorištima ili pred vrtićkim i školskim zgradama, ovaj Snjegović potpuno je drugačiji. Da bi ispunio najveću želju jednog dječaka i jedne djevojčice, pretvara se u poštara i juri, poput lavine, prema jedinom biću koje tu želju može ispuniti – Djedu Mrazu. No zadatak nije samo važan, nego i težak, i to zahvaljujući lukavoj Lisici i graktavoj Vrani. Kako će se priča razviti, pogledajte na Badnjak!

Sve izvedbe u prosincu, kao i ovu koja je dio online programa splitskoga Adventa, igrat će glumci Petra Vučković, Andrea Majica i Ivan Medić. Idilična adventska predstava u Gradskom kazalištu lutaka Split premijerno je izvedena 2017. i ove godine obnovljena, a u dane Adventa za nju se traži sjedalo više. Osim predstave Snjegović Poštar u četvrtak, 24. prosinca, u 11:00 sati, u sklopu Adventa u Splitu GKL će putem YouTubea prenositi i još jednu izvedbu, jazz koncert Sare i Jappe u utorak, 29. prosinca, od 20:00 sati.

Cjelokupan program ovogodišnjeg splitskoga Adventa pratite putem Facebook i Instagram profila Turističke zajednice grada Splita na kojemu se svakoga dana objavljuju najnovije informacije i zanimljivi nagradni natječaji.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime