Luketi se pogoršalo stanje, prebacili ga natrag u Split: Tužiteljstvo naložilo sudsko-medicinsko vještačenje

Boris Luketa (59), osumnjičen za trostruko ubojstvo u Brodarici krajem travnja ove godine, prebačen je danas iz šibenske Opće bolnice na liječenje u Split jer mu se zdravstveno stanje zakompliciralo i moguće je da će morati biti operiran

Tu informaciju potvrdio je za ŠibenikIn danas Luketin odvjetnik Krešimir Škarica koji još uvijek ne zna o kakvim je novim zdravstvenim tegobama riječ. Samo nam je kazao da je od članova obitelji svoga branjenika danas doznao da mu se stanje pogoršalo i da su ga hitno prebacili na liječenje u Split.


Luketa je, podsjetimo, od 24. svibnja boravio na odjelu kirurgije šibenske Opće bolnice, gdje su ga zbog povoljnijeg zdravstvenog stanja prebacili iz splitskog KBC Firule gdje je boravio u danima nakon što je, u pokušaju samoubojstva tijekom policijske opsade na Brodarici, pucao sebi u glavu.

Preživio je, ali je zadobio teške ozljede zbog kojih nije sposoban razgovarati, a pitanje je koliko je uopće svjestan svijeta oko sebe, pa ga policija sve dosad nije mogla ispitati o okolnostima trostrukog ubojstva Ivana Bajića Pajde, supružnika Milke i Hakija Keranovića te pokušaja ubojstva Kemala Keranovića koji mu je bio dužan pozamašnu svotu novca.

Kako bi utvrdili je li Luketa raspravno i procesno sposoban, odnosno je li ubrojiv, Županijsko državno odvjetništvo naložilo je sudsko medicinsko vještačenje ozljeda koje je zadobio u noći sa 26. na 27. travnja ove godine.

Od stalnog sudskog medicinskog vještaka, inače zaposlenika šibenske Opće bolnice, tražit će da se izjasni o Luketinim ozljedama, opiše ih, potvrdi težinu tih ozljeda i kojim su sredstvom one nanesene. Također, tužiteljstvo vještaku nalaže da utvrdi sadašnje zdravstveno stanje Lukete, da ga pregleda i prouči liječničku dokumentaciju koja će mu biti dostavljena iz spisa.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0