Luka Burilović (HGK): Hrvatski proizvodi preplavili su splitsku Rivu i to je još jedan dokaz da je akcija uspjela

Jutros je na splitskoj Rivi otvorena manifestacija “Kupujmo hrvatsko” u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. 120 izlagača ponudilo je Splićanima i njihovim gostima kvalitetne domaće proizvode po promotivnim cijenama

– Hrvatski proizvodi preplavili su splitsku Rivu i to je još jedan dokaz da je akcija uspjela. Već dvadeset godina govorimo koliko je važno kupovati domaće i isticati hrvatsku kvalitetu. Potpora našem proizvođaču nikada nije bila potrebnija nego danas jer upravo oni stvaraju kvalitetan proizvod i omogućuju otvaranje novih radnih mjesta – rekao je predsjednik HGK Luka Burilović otvarajući ovogodišnju sezonu akcije Kupujmo hrvatsko, danas, 26. svibnja, u Splitu na Rivi gdje se, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, uz prigodni program predstavlja 130 hrvatski tvrtki.


– Vjerujte mi da strani gosti znaju za naše proizvode. Pred nama je izvrsna sezona i da ona ne bi bila samo sunce i more, moramo promicati i približiti svoje proizvode turistima – rekao je ministar turizma Gari Cappelli naglasivši da je hrvatska kvaliteta poznata i da smo s takvom kvalitetom konkurentni.

– Zadovoljni smo što je obljetnica krenula iz našega grada. Domaći proizvod opire se kunkurenciji vrhunskom kvalitetom, a potrošači mu se uvijek vraćaju vjerno i odano – rekla je povjerenica Vlade RH za Grad Split Branka Ramljak te dodala da kupovinom hrvatskog radimo višestruku korist našemu gospodarstvu.

Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja kazao je da je riječ o sjajnoj manifestaciji jer kupovinom hrvatskog proizvoda jačamo gospodarstvo dok je provjerenik Vlade RH Andro Krstulović Opara istaknuo da su najvažniji ljudi koji stoje iza hrvatskog proizvoda, a time i hrvatskoga gospodarstva. Građani na Rivi imaju priliku kušati najbolje od domaćih proizvoda te kupovati proizvode po pristupačnim cijenama, među njima i nositelje znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko koje HGK, kao dio Akcije, dodjeljuje već 20 godina.

Tijekom akcije dodjeljena je nagrada učenicima osnovnih, srednjih škola i studentima na temelju njihovih radova na temu važnosti kupovine hrvatskih proizvoda. Mobitele Vivax dobile su učenica OŠ Gripe Tia Božić za likovni rad i učenik OŠ Dobri Roko Hrgić za literarni rad na temu Kupujmo hrvatsko, učenica Petra Duspara iz Ekonomsko-birotehničke škole Split za esej na temu Važnost kupovine hrvatskih proizvoda te student Branimir Lažeta s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu za seminarski rad na temu Promocija akcije Kupujmo hrvatsko. Cilj je bio uključiti i naše najmlađe generacije – budućnost našega gospodarstva – u akciju.

Mnoštvo osoba iz javnog života poduprlo je akciju. Na Rivi su potporu hrvatskim proizvođačima dali Marijana Batinić, Darko Janeš, Mario Valentić, Ana Gruica, Arijana Čulina, Vedrana Rudan, Sonja Dvornik, Stipe Božić, Sandra Lukić, Gianna Apostolski, Snježana Sinovčić Šiškov, Slavko Sobin, Pere Eranović, Zlatko Vujović, Goran Vučević, Goran Marković, Lorena Bućan, plesni klub Sedmi vjetar, klapa Iskon te KUD Jedinstvo Split.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0