Luetić: “Od Domovinskog rata nismo imali situaciju da ljude smještamo u šatore”

Naglasio je: 'Jasno je da smo epidemiološki u kritičnoj fazi'


U teško stanje u Varaždinu i Čakovcu osobno se danas uvjerio predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić koji je u RTL Danas komentirao situaciju.


‘Stanje u sjevernim hrvatskim županijama je izrazito teško, sama činjenica da se privremeno ili trajno pune šatori govori o stanju epidemije u Hrvatskoj. Od Domovinskog rata nismo imali situaciju da ljude smještamo u šatore. Ono što isto govori o stanju u sjevernim županijama jest činjenica da su oni na vrhu europske unije odnosno najlošije regije po epidemiološkim parametrima’, kazao je Luetić.

Naglasio je: ‘Jasno je da smo epidemiološki u kritičnoj fazi’, dodavši da u čakovečkoj bolnici nisu još u toj fazi, ali svjedoče svakodnevnom punjenju bolnice.

‘Treba reći s obzirom na broj preminulih od koronavirusa da ako se ovaj tempo nastavi da će to koronavirus biti vodeći uzrok smrti na dnevnoj razini u Hrvatskoj’, poručio je.

‘Što se tiče KB Dubrava svjedočimo tome da se svakodnevno otvaraju novi odijeli, gotovo svakodnevno se prima od 20 do 30 pacijenata. Sada smo popunili kapacitete od 450 ležajeva, a maksimum nam je oko 600, a kada to popunimo, morat će se tražiti alternativna rješenja. Svi mi koji radimo s covid pacijentima, a u kliničkoj medicini smo i po 20 i nešto godina, nismo navikli da ovoliko smrtnih ishoda’, naglasio je.

Osvrnuo se i na mjere: ‘Što se tiče strožih mjera, već 2. studenog smo ih tražili, a od tada se broj oboljelih udvostručio, a broj onih na respiratoru utrostručio. Treba ih hitno donijeti jer jedino njima ćemo staviti kontrolu nad epidemijom’.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime