U Postaji prometne policije Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom osumnjičenim za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći.

Utvrđeno je da je osumnjičeni 16. siječnja oko 17,23 sati u Šibeniku u Ulici kralja Zvonimira, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom Yamaha, kada se pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz uslijed čega prednjim desnim dijelom motocikla nalijeće na 63-godišnjeg pješaka koji je stupio na obilježeni pješački prijelaz, a u trenutku nesreće se nalazio na sredini kolnika navedene ulice.

Uslijed naleta pješak je odbačen na zapadnu prometnu traku ulice, dok se osumnjičeni s motociklom nastavlja nekontrolirano kretati, gdje pritom udara u uzdignuti ivičnjak s lijeve strane kolnika, nakon čega nastavlja s nekontroliranom vožnjom po nogostupu gdje pritom lijevom stranom motocikla udara u betonski zid, a potom napušta mjesto događaja prometne nesreće, a da prethodno nije pružio pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga.

U ovoj prometnoj nesreći teške i po život opasne ozlijede je zadobio je 63-godišnji pješak, koji je nakon ukazane liječničke pomoć zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, dok je osumnjičeni lakše ozlijeđen.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, posebno uzimajući u obzir činjenicu da se radi o višestrukom počinitelju kaznenih djela i prekršaja iz prometa u posljednjih tri godine.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime