Lovre Kalinić uoči derbija: S jakim stavom i mudima možemo očekivat svašta!

Evo što misli ima li Hajduk snagu da dobije Dinamo u Maksimiru


Uoči derbija između Dinama i Hajduka koji se u ovu srijedu u 17.05 sati igra u Maksimiru s novinarima se družio vratar bijelih Lovre Kalinić. Povratnik u redove Hajduka, posuđeni brončani iz Rusije dobro je branio u svom premijernom ligaškom nastupu u Šibeniku kada su Hajduci golom Teklića dobili 1-0. Derbi koji dolazi drugačiji je opet od dosadašnjih, nema publike niti koreografije koja bi krasila ovakve utakmice. Lovre je u dresu Hajduka 12 puta u derbiju stao među vratnice, pobjedu od 2-0, godine 2013. (dva gola Pašalića) i poraz od 2-3 godine kasnije označio je kao pobjedu i poraz koji su mu se najviše urezali u pamćenje.


Ima li ovaj Hajduk snagu da dobije Dinamo u Maksimiru?

– Iskreno, ja ovo sve gledam s pozitivne strane i krenulo je u tom smjeru. Kroz ovih 20 dana dosta mi je pozitivna priča, i svlačionica i trener. Tim mladim momcima treba dat novu smjernicu, nove taktičke zamisli da Hajduk bude dobar i jak. Kroz par utakmica sami ćete vidjet koji su to taktički detalji. Radi se puno na taktici, to mi je drago. Najbitnije je da gradimo svoj stil, da se pokušamo nametnuti, da ima u nama špirita. Nećemo osporit individualnu i ekipnu kvalitetu Dinama, ali mislim da Hajduk isto ima kvalitetne igrače. Budemo li slušali trenera mogli bi bit dobri.

Komentar Šibenika, obrana Sahitiju ipak je važan detalj kod rezultata 0-0.

-Ja nisam ni vidio loptu dok nije prošla Vuškovića i Todorovića, više je to bila refleksna reakcija. Mi smo bili bolji a to je bila praktički njihova jedina šansa. Nije bilo lako mojim igračima nakon završene polu sezone, tri zadnje utakmice su izgubili. Sigurno su i glava i noge bile teške, igralo se u gostima, ali mislim da su momci pokazali karakter čak i oni koji su ušli s klupe donijeli su novu energiju.

Hajduk sada kada si tu i Hajduk kojeg si pratio iz Engleske?– Teško je doživiti klub kad ne znaš pravo stanje, najlakše je reći Hajduk je dobar ili loš. Ali kad si tu, kad vidiš kako momci daju sebe na svakom treningu, moram reći da sam zadovoljan i nastave li ovako sve može biti na većoj razini. Kvalitete sigurno ima samo je svatko mora ugradit u momčad.

Hajduk u derbiju, što bi te zadovoljilo?– Pobjeda. Borbeni Hajduk koji ispunjava trenerove zamisli i ideje. Mladim momcima više treba pronaći najbolju poziciju na terenu. Sedam dana je malo za ispunit sve zahtjeve, ali igrači su koncentrirani, slušaju.

Je li situacija u klubu bolja nego što si mislio kad si dolazio?

– Ja sam došao sa puno pozitivne energije koja se skupljala svo ovo vrijeme. Ovom klubu treba malo više pozitivne energije i priče. Momci su mladi i ne znaju izvući pozitivno iz negativnih stvari. A sve kreće od pozitive…

Dinamo, kakav ti se čini?

– Dinamo je kvalitetan ali nešto će se pitat i nas. Oni jesu dobri ali i mi smo dobri. S jakim stavom i mudima do poda možemo očekivat svašta. Ne razmišljam o tome hoću li imati puno posla nego da mi ispunimo plan.

Prognoza rezultata možda?

– Težim pobjedi, to je normalno. Kad igram s malom doma “Čovječe ne ljuti se” hoću pobijedit! Tako je. To je naša želja. Radilo se dobro, radilo se kvalitetno.

Derbi Hajduk dočekuje peti na ljestvici i sa 16 bodova manje od Dinama koji je vodeći u Prvoj HNL. Ipak, derbi je derbi, tu je često odlučilo Hajdučko srce, sreća, pravi pristup.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime