LOŠA IDEJA Dvojica Dalmatinaca po olujnoj buri i mećavi krenuli na planinu: Spašavali ih satima

"Da nismo sinoć došli po ovu dvojicu, pitanje je kako bi sve to završilo"

Iako su danima prognostičari najavljivali niske temperature, snijeg i jak vjetar, ima i onih koji su upozorenja potpuno zanemarili i vlastiti život doveli u opasnost. Dvojica muškaraca iz Obrovca krenula su, u takvim vremenskim uvjetima, vrlo opasnom stazom, takozvanom Majstorskom cestom na Velebit…


Olujna bura i snijeg u kombinaciji, izazov za najhrabrije. Mjesto radnje Majstorska cesta cara Franje Josipa, podno Tulovih greda.

– Jučer su bili užasni uvjeti, doslovno se nije vidio prst pred nosom – govori za HTV Filip Bach iz HGSS-a Starigrad-Paklenica.

U olujnoj noći nisu se izgubili stranci, nego domaći. Dvojica muškaraca iz Obrovca zapela su automobilom u mećavi i zatražila pomoć. Ni terenska vozila HGSS-a nisu mogla ništa. Spasonosan je bio quad s gusjenicama koji je avanturistički dvojac spustio s planine.

– Da nismo sinoć došli po ovu dvojicu, pitanje je kako bi sve to završilo – kaže Bach.

Spašavanje s Velebita na kojemu ni zimus nije palo više snijega, koji se spustio sve do mora i Zrmanje, potrajalo je sve do poslije ponoći.– Nanosi su po metar visine – kaže Bach.

Velebit uvijek iznenadi, najviše ljepotom – ma koliko surova bila. Bura s njegovih visova dat će novu energiju, a kada se smiri, i vratiti život u potpunu normalu.NA SNIJEGOM ZAMETENOJ CESTI IZVUČENO DESETAK VOZILA

Jučer je u 18:35 sati zaprimljena dojava od županijskog centra 112 da se, uslijed snježnog nevremena na cesti D1 Gračac-Knin u smjeru Zagreba od mjesta Pađene pa do Gračaca, nalaze vozila koja su zapela u snijegu te da se do njih ne može i treba ih izvući.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
2
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime