Ljudi s Banije neće morati plaćati režije i HRT

'HEP se zadužuje da potresom pogođenim kućanstvima otpiše sva potraživanja i naknade za energiju za razdoblje siječanj, veljača i ožujak', kazao je ministar Tomislav Ćorić


Vlada je na današnjoj sjednici usvojila otpis potraživanja za energiju krajnjim kupcima iz kategorije kućanstva na potresom pogođenim područjima, prenosi Index.


‘Tu mislimo i na režijske troškove, struju i plin’, pojasnio je premijer Andrej Plenković.

Dodao je kako su to konkretne odluke koje za cilj imaju olakšati život sugrađana na potresom pogođenim područjima.

‘HEP se zadužuje da potresom pogođenim kućanstvima otpiše sva potraživanja i naknade za energiju za razdoblje siječanj, veljača i ožujak’, kazao je ministar Tomislav Ćorić.

‘Smatram da je to jako važna poruka i to je dobro i ohrabrujuće, osobito u ovim zimskim mjesecima. Zahvaljujem HEP-u’, rekao je premijer.

Vlada je izglasala i obustavu naplate pretplate RTV-a za kućanstva stradala u potresu čiji su objekti pretrpjeli štetu i/ili za one za koje je osiguran privremeni zamjenski smještaj na potresom pogođenom području.‘Zadužuje se HRT da se u svrhu pomoći potresom pogođenom području oslobode obveznici plaćanja pristojbe’, rekla je ministrica Nina Obuljen Koržinek.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime