LJETO NA ČEKANJU Bura značajno ohladila more, olujni udari uz obalu

Još jači udari bure očekuju se večeras i tijekom utorka, pa bi se more moglo dodatno rashladiti

Žigljen

Bliži se kraj lipnja, a pravog ljeta u Dalmaciji i dalje nema. Raspodjela naoblake tijekom ponedjeljka uvelike je odredila raspored današnjih temperatura zraka. Tako je na dubrovačkom području danas popodne bilo oko 20°C, u Zagori ponegdje i niže od 20°C, a u sunčanijoj sjevernoj Dalmaciji temperature su se ponegdje približile vrućih 30°C. Oblačna masa zadržavala se danas južnije od Šibenika.


Puše umjerena, na udare i jaka bura koja ponegdje uz obalu ima i olujne udare. Tako bura na šibenskom i makarskom području puše na udare do olujnih 86 km/h.

HAK javlja da je autocesta A1 otvorena za sve skupine vozila, ali se zbog jakih udara vjetra između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi uz ograničenje brzine od 60 km/h.
Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. i II. skupinu vozila.

Očekivano, tek što se more počelo značajnije grijati posljednjih dana, došlo je do brzog rashlađivanja površinskog sloja. Primjerice, u Splitu je krajem prošlog tjedna more bilo 24°C, a danas je čak četiri stupnja hladnije. U Zadru je još svježije i iznosi 19.7°C.

Još jači udari bure očekuju se večeras i tijekom utorka, pa bi se more moglo dodatno rashladiti. Ipak, od srijede će vjetar znatno oslabiti i bit će sve toplije prema kraju tjedna pa će početi oporavak temperature mora.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime