Livaja stigao na Poljud i najavio 30 golova. “Jakobušić je imao veliku ulogu”

Veliko pojačanje HajdukaOd 14:30 na Poljudu Hajduk svečano predstavlja Marka Livaju. Kaštelanin će tek u 28. godini debitirati za klub u kojem je praktički ponikao. Odigrao je svega šest prijateljskih utakmica, a prije 18. rođendana otišao je u talijanski Inter kao projekt koji je obećavao milijune i golove. Karijeru je ipak gradio preko Lugana, Cesene, Atalante, Emopija, Kazana i Las Palmasa do AEK-a. Kroz dvije sezone u Grčkoj opet je došao na prag reprezentacije, za koju je skupio ukupno četiri nastupa. ZA AEK je nastupio 147 puta i zabio je 42 gola.

Livaja je s Hajdukom potpisao ugovor do kraja sezone i odrekao se pola milijuna eura primanja u Grčkoj.

Pozadinu njegovog dolaska za Index je nedavno opisao grčki novinar u našoj stalnoj rubrici Na gostovanju.

Uz Livaju novinarima se obratio i sportski direktor Nikoličius.

Prvi je riječ dobio Livaja i naglasio da je povratak u Hajduk za njega korak unaprijed.“Još sam mlad, pričao sam s predsjednikom Jakobušićem i dao mi je dozu pozitive da se vratim ovdje. On sigurno ima veliku ulogu u mom povratku. Bolje je da ovdje igram, nego da u Ateni primam plaću i ne igram. Ovako sam kod kuće, u voljenom klubu. Gdje ćeš bolje”, kazao je Livaja.

Na inzistiranje novinara koliko će golova zabiti, Livaja je ispalio: “30. To mi je želja, eto.”Sportski direktor Hajduka mu je uručio novi, zlatni dres s brojem 11.

Prije svega mjesec dana Livaja je govorio kako su male šanse da se vrati u Split. Situacija se u međuvremenu promijenila u Grčkoj. Postoji li šansa da nakon ljeta ostane u Hajduku u najboljim igračkim godinama svoje karijere?

“Nećemo isključivati nijednu opciju, nakon ljeta ćemo sjesti i vidjeti što je najbolje za klub i za mene”, diplomatski je kazao Livaja.

Iz kluba je otišao kao tinejdžer s etiketom budućeg razarača, a vraća se kao desetka. Na toj je poziciji dosad igrao u AEK-u.

“I to mi najviše odgovara. Ovdje sam spreman ispuniti zahtjeve koje mi trener postavi. Mogu reći da sam u AE-u igrao najbolji nogomet u karijeri i bio sam konstantan. Želim nastaviti, to je sve”, istaknuo je Livaja.

Još čeka prvi pogodak na Poljudu u pravoj utakmici.

“Nisam spremio posebnu proslavu, to će doći samo od sebe. Bitno je da se momčad digne psihički i rezultatski. Proslava će doći sama od sebe, to mi je dječački san”, rekao je 28-godišnji ofenzivac, koji se povratku kući veseli ne samo zbog Hajduka, već i zbog obitelji i supruge Iris s kojom čeka dijete, a nedavno su dovršili i kuću u Kaštelima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
5
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime