Podijelite

Hrvatska je slavila u Spaladium Areni protiv Srbije rezultatom 32:22. Nakon utakmice svoje dojmove iznijeli su izbornik Lino Červar i najbolji igrač Hrvatske u ovom susretu Luka Stepančić.

– Treba čestitati našim igračima na dobroj utakmici. Također, moram pohvaliti publiku koja je došla iz svih krajeva Hrvatske; hvala Splitu, hvala Dalmaciji na fantastičnoj podršci. Bila je to jedna lijepa rukometna predstava, dobra promocija zahvaljujući protivniku koji je pružio vrlo dobru igru, poglavito u prvom dijelu. Čestitam reprezentaciji Srbije na dobrom držanju, fair playu. Glavna karakteristika utakmice je bila naša obrana i tranzicija. Znali smo da će oni igrati disciplinirano, mi smo prihvatili to. Šteta što je tu lijepu utakmicu pokvarila ozljeda Duvnjaka, izgleda da je u pitanju list, nije nam drago. – kazao je Lino Červar.

Novinare je zanimalo kako Lino Červar vidi današnju pobjedu Islanda protiv Švedske.

– Iznenadila me pobjeda Islanda danas. Švedska je dosta opasna reprezentacija, ali imaju mali problem s visinom. Oni su brzi i tehničari, ali im pristup nije bio dovoljan danas. Svakako iznenađenje za one koji nisu gledali utakmicu. – rekao je Červar.

Duvnjak je pred kraj utakmice iznesen s terena nakon ozljede.

– Vjerojatno je ozlijedio list, tek ćemo znati kad prođe preglede. Morao je izaći ranije, ali zbog buke vjerojatno nije čuo. To nam je stvaralo problem jer nismo mogli komunicirati zbog buke. U svakom slučaju znat ćemo više nakon pregleda. – zaključio je Červar.

Stepančić je tijekom susreta zabio šest zgoditaka iz šest šuteva. Otkrio kako je oduševljen današnjom atmosferom u Spaladium Areni te kako je iscrpljen nakon današnje utakmice, ali i jako sretan zbog pobjede. I on je kao izbornik rekao da jedna pobjeda ne znači ništa ako ne pokažu jednak pristup i u sljedećim utakmicama.

Srpski predstavnici nisu našli nijednu zamjerku u atmosferi te su kazali kako smatraju da je normalno da navijači navijaju za svoju reprezentaciju.Podijelite