LIJEČNICI PRESKOČENI Evo tko će biti SDP-ov kandidat za splitskog poteštata, a to neće biti ni Markić, ni Stipić, a ni Kukoč!

"Svakodnevno pojavljivanje različitih imena kandidata za gradonačelnika u medijima ostavlja krivi dojam među članovima, simpatizerima i potencijalnim glasačima SDP-a"


Iako je u petak na parlamentarnoj sjednici izabran za vanjskog člana saborskog Odbora za zdravstvo, dr. sc. Joško Markić, neslužbeno doznajemo,  ostaje pri svome –  neće biti SDP-ov kandidat za splitskog gradonačelnika.


Idealan kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita bi bio:

  • Goran Kotur : 159
  • Joško Markić : 89
  • Tonći Stipić : 53
  • Danijel Kukoč : 22
  • Nitko od navedenih : 258

Ukupno glasova 581

Zaludu što ga je prije par dana kao jedinog mogućeg kandidata iz redova Gradske organizacije SDP-a pohvalio Željko Kerum, predsjednik Hrvatske građanske stranke, dr. sc. Joško Markić o toj mogućnosti niti ne razmišlja.

Kandidat za poteštata neće biti ni Markićev kolega iz KBC-a Split, dr. sc. Tonći Stipić, član Gradskog odbora SDP-a Split. Njegovo ime medijski se kratko vrtjelo, ali zapravo o Stipiću splitski esdepeovci nisu nikada ozbiljno ni razmatrali kao o mogućoj opciji.

Iako se jedno vrijeme medijski spominjao kao relevantna opcija, kandidat za splitskog gradonačelnika iz redova socijaldemokrata nije ni Danijel Kukoč, predsjednik Savjeta za zaštitu okoliša SDP-a Split.Na situaciju u splitskom SDP-u ukazao je predsjednik Foruma mladih splitskog SDP-a Tonči Kačić Bartulović.

– Nastavno na priču da se ljude na ulici “povlači za rukav” i nudi mjesto gradonačelničkog kandidata SDP-a u Splitu… – napisao je prekjučer na Facebooku, a potom nastavio u komentarima gdje je replicirao Bojanu Ivoševiću:– Kandidati se grade godinama i biraju na tijelima stranke, a ne traže se kao zečevi u šumi (na Rivi).

Svakodnevno pojavljivanje različitih imena kandidata za gradonačelnika (od kojih neki ne znaju gdje se nalazi Banovina) u medijima ostavlja krivi dojam među članovima, simpatizerima i potencijalnim glasačima SDP-a.

U trenutku kad nitko (iz ovih ili onih razloga) ne želi prihvatiti kandidaturu, predsjednik ogranka je kapetan koji mora preuzeti odgovornost i spasiti što se spasiti da… Daljnje lutanje i “povlačenje za rukav” ljudi kako bi bili kandidati ostavlja dojam kako SDP u Splitu nije spreman za lokalne izbore – kazao je Kačić Bartulović.

Službena kandidatura sljedeći tjedan?

Koga će onda splitski SDP podržati kao kandidata za splitskog gradonačelnika? O tome će Gradska organizacija odlučiti na sjednici zakazanoj za idući tjedan, ali kako sada stvari stoje, to će biti sada najizglednija opcija – Goran Kotur, predsjednik GO SDP-a Split, bit će i službeno imenovan za kandidata najveće oporbene stranke za gradonačelnika Splita.

Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
34
Hagić
2
Hmmm
1
Plač
2
Grrr
17
Molim?
6

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime