U splitskom KBC-u u tijeku je press konferencija na kojoj liječnici govore o zdravstvenom stanju Talijana koji su stradali jučer na brodu u Hvaru.

– Djevojčica i dječak su i dalje životno ugroženi s višeorganskm zatajenjem, i dalje su na respiratoru, intenzivno liječenje se nastavlja. Prema pristiglim nalazima povišena je razina karboksihemoglobina što može biti posljedica udisanja ugljičnog monoksida”, rekla je liječnica Polić, javlja Index.

Tako su potvrđeni raniji navodi da je trovanje najvjerojatnije uzrokovano ugljičnim monoksidom.

– Kad je netko životno ugrožen, onda znači da je ishod neizvjestan, dodala je na upit novinara koliko je stanje opasno.

– Troje bolesnika, majka djece koja je imala najtežu kliničku sliku, njeno stanje danas je bolje, no to je daleko od dobroga. Ovo drugo dvoje, od kojih je jedan i liječnik, ujedno i gradonačelnik tog gradića odakle potječu, su bolje, oni su bili praktički u dnevnoj bolnici, ali će sutra doći ponoviti nalaze”, rekao je dr. Krešimir Dolić.

Potvrdili su da se na osnovu svih parametara ne može raditi o trovanju hranom, javlja Index.

Podsjećamo, u utorak je na brodu kod Hvara umro jedan talijanski državljanin, o čemu je obaviještena policija, a još pet osoba s istog broda, od čega dvoje djece i troje odraslih, hitno je prevezeno helikopterima u splitski KBC.