Dušan Kojić Koja (58), glazbenik, pjevač, tekstopisac i frontmen ‘Discipline kičme’ pretrpio je moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi, doznaju Večernje novosti.

Koja je otputovao u Englesku posjetiti sestru kad je doživio moždani udar, navodi srpski list. Hitno je hospitaliziran u jednoj tamošnjoj bolnici i nalazi se u induciranoj komi kako bi mozak dobio vremena za oporavak.

Koja je već 40 godina jedan od predvodnika srpske glazbene scene. Osamdesetih se pridružio Milanu Mladenoviću u bendu Limunovo drvo, no ubrzo su s bubnjarom Ivicom Vdovićem Vdom osnovali legendarni trio ‘Šarlo Akrobata’ čiji je jedini album ‘Bistriji ili tuplji čovek biva kad…’ dosegao kultni status.

S Disciplinom kičme objavio je niz hitova, a skladao je i glazbu za jednu priču u filmu ‘Kako je propao rokenrol’. Godinama je živio u Engleskoj gdje je izdao nekoliko albuma s ‘londonskom’ Disicplinom A Kitschme, s poznatim pjesmama u nešto drugačijem aranžmanu.

Podsjećamo, legendarna pjevačica Disciplin A Kitschme Marinka Đorđević – Manja, preminula je u travnju ove godine u 51. godini života.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime