LEGENDA BIJELIH NA MERTOJAKU Promocija knjige “Hajdučka priča”

Uz promociju knjige "Hajdučka priča“, bit će prikazan i film s isječcima iz klupskih i reprezentativnih nastupa, a ujedno će se snimati kadrovi za dokumentarni film o Ivanu Gudelju

Ivan Gudelj, legendarni igrač i kapetan Hajduka u suradnji s Gradskim kotarom Mertojak, Župom sv. Josipa i navijačima Hajduka, u ponedjeljak 26. lipnja 2017. godine s početkom u 20:30 sati organizira na Mertojaku (u parku pored crkve) promociju knjige “Hajdučka priča“ autora Blaža Duplančića.


Uz promociju knjige „Hajdučka priča“ u kojoj je ispričan životni put ovog poznatog sportaša čija je karijera zbog bolesti naglo prekinuta u naponu igračke karijere, bit će prikazan i film s isječcima iz klupskih i reprezentativnih nastupa, a ujedno će se snimati kadrovi za dokumentarni film o Ivanu Gudelju, redatelja Tomislava Žaje.

Promocija će biti popraćena i glazbenim dijelom u kojem će nastupiti Alen Nižetić i žensko pjevačko društvo „Marjan“ a predstavit će se i kuglači iz Kuglačkog kluba „Mertojak“ ovogodišnji ekipni državni prvaci i pobjednici Kupa Hrvatske. Prihod od prodaje knjiga bit će ustupljen jednoj od socijalno ugroženih obitelji na Mertojaku.

Za portal Dalmacija Danas, Ivan Gudelj je otkrio što očekuje od promocije:

-Ova knjiga, u kojoj je ispričana moja životna priča, ima svoju poruku. Onim ljudima koji su bolesni, kojima je teško, koji su u depresiji, pričam ono što mi se dogodilo i kažem da uistinu nema teške situacije koja se ne može preboljeti ili pobijediti, ako čovjek pronađe snagu vjere, duha i pozitivnosti. Ljudi često ne vole pričati o bolesti i sličnim problemima, da ne budu stigmatizirani, međutim ja želim pričati o tome što mi se dogodilo, ne samo kroz promocije knjige nego i kroz suradnju s udrugom Hepatos.

Bitna poruka koju želim prenijeti mladim ljudima je da ne treba nikad odustati, evo ja sam uspio pobijediti bolest i u 35. godini sam upisao fakultet, završio ga u 42., profesor sam kineziologije. Kao nogometni učitelj ne učim djecu samo nogometu već ih usmjeravam i prema životnom putu koji je bitan, u prvom redu je to škola, zatim im želim utkati i kršćanski odgoj, jedno međusobno uvažavanje i poštivanje, velikodušnost, nesebičnost i ljubav.


Što se tiče Mertojaka kao kvarta, tamo se uvijek osjećam dobrodošao, što pokazuje i skupina navijača Hajduka, predvođena Leom Šarićem, koja je napravila jedan mural s mojim likom. Očekujem dobar odaziv, uz navijače Hajduka i gradski kotar Mertojak tu je i Buljanovićeva nogometna škola, tako da očekujem i puno djece.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0