Podijelite

Laburisti su danas u Trogiru i Rijeci održali konferenciju za medije na temu stanja u hrvatskoj brodogradnji.

U Trogiru su Hrvatski laburisti-stranka rada Splitsko-dalmatinske županije skrenuli pažnju na, kako su naglasili, neistine vezane uz restrukturiranje u Brodotrogiru.

“Sumnja se i u zahtjeve Unije za potrebom smanjenja proizvodnje u brodogradnji i u nužnost privatizacije škverova. Vlada smatra restrukturiranje uspješno provedenim, a radnici svjedoče da do tehnološke obnove brodogradilišta nije došlo. Kontrola restrukturiranja je bila nedovoljna. Uspješno poslovanje škvera je u koliziji sa smanjenjem plaća i prijetnjama novim masovnim otpuštanjem radnika. Izraženo je žaljenje što ova, a ni prethodne Vlade, ne shvaćaju značaj brodogradnje za Hrvatsku.

Brodogradnja je jedina profitabilna dugoročno samoodrživa izvozna grana, koja uz popratne industrije može pokrenuti cijelo hrvatsko gospodarstvo, a za koju i dalje školujemo kadar. Naši stručnjaci obnavljaju brodogradilišta po svijetu, dok su isti doma neiskorišteni ili čak nepoželjni” – istknuli su predstavnici ove stranke u Trogiru.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime