Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pomorskoj nesreći s materijalnom štetom, koja se jučer popodne dogodila u luci Ubli, na otoku Lastovu.

Sukladno zaprimljenim informacijama LK Dubrovnik, nesreća se dogodila jučer, 15. siječnja u 17 sati tijekom manevra pristajanja Jadrolinijinog brzog putničkog broda, tip dvotrupac (katamaran), imena “Jelena” u luku Ubli, kada se dogodio iznenadan i snažan udar sjeverozapadnog vjetra u bočnu stranu broda, što je uzrokovalo zanošenje prema obali i udar u obalu pristaništa, pri čemu nije bilo ozlijeđenih među 14 putnika, kao niti među članovima posade.

Službenici LK Dubrovnik, odnosno, nadležne Lučke ispostave Lastovo odmah po dojavi nastupili su na poziciju nesreće te utvrdili oštećenje lijevog pramčanoga dijela broda (tzv. bulba) u razini i iznad razine mora, ali bez prodora mora u potpalublje. Površinskim pregledom mora i morskog okoliša također nije uočeno onečišćenje.

Nakon obavljenog očevida, Lučka ispostava Lastovo izdala je zabranu isplovljenja brodu, dok predstavnici Hrvatskog registra brodova ne obave pregled stanja broda i utvrde mogućnost samostalne plovidbe ili teglja do sigurnog veza, a što bi trebalo biti odlučeno tijekom današnjeg dana. Inače, katamaran “Jelena” plovi na brzobrodskoj državnoj liniji 9604, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime