Sakaćenje radničkih prava, HDZ na čelu s Plenkovićevom tehničkom vladom, sustavno provodi još od prije korona pandemije, a kulminiralo je tijekom epidemije, poručuju Laburisti.

Ističu kako je činjenica da je Plenković sa svojom tehničkom vladom šakom i kapom dijelio sredstva poreznih obveznika poslodavcima bez provjere i osigurača da se stvarno očuvaju radna mjesta, a još su se manje pozivali radnice i radnici na tripartitni dogovor s Vladom i HUP-om kako bi se efektivno usporio rapidan trend otkaza.

„Na HZZ-u možemo očekivati velik porast nezaposlenih neslućenih razmjera jer nam se gospodarstvo primarno bazira na tercijarnim djelatnostima turizma i trgovine. Svjesni toga da će turistička sezona biti iznimno slaba, a zabranom rada trgovinama nedjeljom i ta će se grana naći u nezavidnoj situaciji te će uslijediti dodatni val otkaza.“ – upozorava David Bregovac, predsjednik Laburista i načelnik Općine Fužine.

Politička zabrana rada nedjeljom, između ostaloga, umanjila je ionako male plaće radnica i radnika. Uz to, nonšalantna razdioba sredstava poreznih obveznika iz državne blagajne po političkom ključu u cilju izborne trgovine je bestijalnost pandemijskih razmjera. U posljednjih četiri godine svjedočimo iznimno neodgovornom vođenju države, smjeni čak 15 ministara, koketiranju i podilaženju zahtjevima glasne manjine opskurne desnice, loptanju oko Zakona o obnovi Zagreba nakon potresa na relaciji Bandić-HDZ, politiziranju časne zdravstvene struke kroz nacionalni Stožer civilne zaštite, ciljanom sakaćenju ionako malih radničkih prava, itd. HDZ očito nema namjeru upravljati državom odgovorno i u javnom interesu, smatraju Laburisti.

Pritom, izborne celofanske prognoze tehničkog ministra Garija Cappellija vrijeđaju zdravu pamet građanki i građana koju je prezentirao na telegram.hr portalu. Nerealno i ekonomski neopravdano je prognozirati ostvarenje 30% prošlogodišnjih prihoda od ovogodišnje turističke sezone. Bilo bi politički odgovorno i razumno pripremiti turističke dionike na stvarno stanje i osigurati im mehanizme kako bi premostili ova teška vremena te sezonskim radnicama i radnicima omogućili primanja za preživljavanje. Još manje možemo očekivati turiste u Zagrebu koji nije siguran za građanke i građane kao ni za turiste, stav je Laburista.

„Da je Plenkovićeva tehnička vlada i gradska skupština Zagreba na čelu s Milanom Bandićem imalo odgovorna sanirali bi glavni grad za siguran prihvat i ono malo turista koji će nam doći. Ovako kartaški riskiramo i minimalnu turističku sezonu te dobro ime Hrvatske kao turističkog domaćina. Stvaranje progresivne demokratske države s vladavinom prava naše građanke i građani očekuju i zaslužuju što će sigurno dokazati većim izlaskom na izbore.“ – zaključuje Bregovac.1 KOMENTAR

  1. ŠTA SU TO LJUDSKA PRAVA ,TKO IH ODREĐUJE PO SUŠTINI.
    INTERESANTNO,KAKO SVI TRGUJU SA TIM,APSTRAKTNIM, RADNIČKIM PRAVIMA A NITKO DA KAŽE ,ŠTA SU TO RADNIČKA PRAVA, TKO ODREĐUJE KARAKTER TIH PRAVA I SUŠTINU TIH PRAVA. SA NJIMA SE TRGUJE KAO SA POTROŠNOM ROBOM Na TRŽIŠTU.. A MI MARXISIT SMATRAMO DA SU LJUDSKA PRAVA APSOLUTNA VRIJEDNOST I NJIH NITKO NE MOŽE ODREĐIVATI OSIM SUSTAV DRUŠTVENIH ODNOSA .A POŠTO IMAMO KLSANI SUSTAV DRUŠTVENIH ODNOSA NJIH ODREĐUJE GAZDA,GOSPODAR,PA PREMA TOME O KAKVOJ TO DEMOKRACIJI GOVORE OVI DRIPCI U SABORU ILI U CRKVI, JEBO IM PAS MAJKU KLASNO USTAŠKO KLERIKALNO ROBOVSKU.PRESTANITE ,NAS MARXISTE ,ZAGLUPLJIVATI TE NAM SERVIRATI SREDFNJOVEKOVNI KLERIKALNO-KATOLIČKI USTROJ DRUŠTVENH ,ROBOVSKIH ODNOSA..

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime