Kvalifikacije za Olimpijske igre: Nova ozljeda Stepančića, stiže Šime Ivić

Tek što se vratio na teren prošlog tjedna i odigrao prve minute za MOL-Pick Szeged u Ligi prvaka i razgalio srca ljubitelja rukometa u nas, a posebno izbornika Hrvoja Horvata, uoči okupljanja reprezentacije za olimpijske kvalifikacije, Luka Stepančić doživio je novu ozljedu


Men’s EHF EURO 2020 Sweden, Austria, Norway - Semi Final, Croatia vs Norway, Tele 2 Arena, Stockholm, Sweden, 24.1.2020, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Riječ je o stres frakturi petne kosti, a ne Ahilovoj tetivi. Ali kako je riječ o vrlo osjetljivom dijelu noge, liječnici su mu preporučili šest do osam tjedana terapije i mirovanja.


– Nažalost, nakon godinu dana pauze, taman kad sam mislio da je sve krenulo u pravom smjeru, dogodila se ponovna ozljeda najvjerojatnije kao posljedica stare ozljede i prebrzog ulaska u velike napore. Sreća u nesreći je što je Ahilova tetiva prošla samo s istegnućem, ali je nastala stres fraktura na petnoj kosti – kazao je Luka Stepančić, reprezentativac Hrvatske.

– Trenutne prognoze liječnika nisu baš najsretnije, kažu da je oporavak između 6 i 8 tjedana. Veselio sam se da ću nakon propuštenog Svjetskog prvenstva, napokon biti s dečkima i da ćemo zajedno slaviti prolazak kvalifikacija za Olimpijske igre, ali takav je sport. Oni će slaviti u Montpellieru, a ja ispred malih ekrana – dodao je Stepančić.

Umjesto njega izbornik Hrvoje Horvat odlučio je pozvati Šimu Ivića, člana Erlangena. Podsjećamo, Šime Ivić je bio na širem popisu igrača i odradio je kompletne pripreme za Svjetsko prvenstvo, ali je odlukom tadašnjeg izbornika Lina Červara zajedno s Lovrom Mihićem ostao u Hrvatskoj, odnosno bez nastupa u Egiptu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime