Toni Kukoč, legendarni splitski košarkaš, danas je dobio ogromnu počast u svom rodnom gradu.

Ispred zgrade u Vukovarskoj 41, u kojoj je živio i iz koje je krenuo pisati košarkašku povijest, dobio je svoju klupicu.

Za realizaciju ideje zaslužno je osam ljudi, što poznatih košarkaša, što fanatika igre pod obručima: Nikola Vujčić, Ivan Senjanovič, Toni Žitko, Denis Tukić, Srđan Vilović, Ante Akelić, Zlatko Piteša i Sergije Vujnović.

Na klupici je uklesana njegova najpoznatija izjava: “Između običnog koša i dobre asistencije uvijek izaberem dobru asistenciju. To mi je draže”.

– Pukli smo više od priča tko je najbolji europski košarkaš svih vremena. Uzeli smo malo statistiku, usporedili s mnogim igračima i to je Toni Kukoč. Taj naš zaključak je potvrdio i veliki Michael Jordan, koji je prije nekoliko mjeseci bio upitan da nabroji pet najboljih europskih košarkaša svih vremena: „Toni Kukoč je broj jedan, svi znamo zašto”. Mislim da je to više nego dovoljno – rekao nam je ranije Vujnović, idejni začetnik ove priče.

Nažalost, Kukoč nije mogao nazočiti svečanom činu otvaranja, ali javio se videovezom iz SAD-a.

– Volio bih strašno da sam tu. Nadam se da ću u skoroj budućnosti moć doć tu. To je vrlo važno mjesto za mene. Još jednom hvala svima, hvala dobrim ljudima što su me se sjetili i što cijene moju karijeru, doprinos košarci i Splitu. Vidimo se – poručio je Kukoč na oduševljenje prisutnih.

Evo kako je bilo u Vukovarskoj ulici:Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime