Kujundžić: “U pripremu Zakona o pobačaju bit će uključena i Katolička crkva”

Zakon o pobačaju se u roku od godine dana mora uskladiti s Ustavom

Prilikom današnjeg gostovanja na N1 televiziji ministar zdravstva Milan Kujundžić je, između ostalog, govorio i o Zakonu o pobačaju.


Na pitanje kada će biti gotov novi Zakon o pobačaju, kojeg je potrebno uskladiti s Ustavom, rekao je kako sad okuplja stručnjake koji će dati svoje mišljenje o tom pitanju.

– Stav je s jedne strane čuvati život, a s druge strane okupiti sva mišljenja. Smisao je da bude što manje pobačaja. – kazao je i nastavio:

– Bit će poduzete mjere da se to što manje događa, da se zaštiti majka i da se ponude modeli zaštite, da se ne odluči na pobačaj.

“U pripremu Zakona o pobačaju bit će uključena i Katolička crkva”

Upitan hoće li zbog pritisaka koji će stizati iz konzervativnih krugova i krugova Katoličke crkve i zbog događanja oko Istanbulske konvencije, Zakon o pobačaju biti restriktivniji kazao je kako o Istanbulskoj konvenciji treba otvoriti dijalog i s konzervativnima i s liberalnima.

– Svi će biti uključeni u pripremu Zakona o pobačaju, pa i Katolička crkva. – rekao je Kujundžić.


“Istanbulska konvencija je zaštita od nasilja u obitelji”

Na pitanje je li mu bilo teško dići ruku na sjednici Vlade za Istanbulsku konvenciju kazao je da ne, jer je Istanbulska konvencija u osnovi zaštita od nasilja u obitelji.

– Da sam imao osobno dilemu, da radim nešto loše za Hrvatsku, digao bih ruku isti tren. Rekao sam i ranije da se u Konvenciji zrcali mogućnost za tzv. rodnu ideologiju. I sigurno će pojedinci i skupine to znati zlorabiti, no to ne obvezuje Hrvatsku, a na tome tragu je i izjava, iako neki kažu da izjava nema pravnu težinu, možda i nema, ali njome se Hrvatska određuje. Ako će nešto pozitivno donijeti Konvencija u zaštiti od nasilja onda je treba podržati. To su procesi koji se događaju u svijetu i ne možemo ostati zarobljeni u vremenu. – zaključuio je Kujundžić u razgovoru na N1.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0